Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festival Liberec 2024

Jaroš si v Selhurst Parku připsal debut v Premier League, favorité nezaváhali

Nečekaného debutu v dresu Liverpoolu se v utkání 7. kola anglické ligy dočkal český brankář Vítězslav Jaroš. Na stadionu Crystalu Palace nahradil v závěru zraněného Alissona a přispěl k vítězství 1:0, o které se brzkým zásahem postaral Diogo Jota. Rodák z Příbrami se představil v Premier League jako první český gólman od konce kariéry Petra Čech v roce 2019. Roli favoritů splnili i fotbalisté Manchesteru City a Arsenalu, díky čemuž zůstali bod za vedoucími Reds.

Brankář Vítězslav Jaroš z Liverpoolu chytá míč v utkání Premier League
zdroj: REUTERS autor: Hannah Mckay

Jediný gól padl v Selhurst Parku už 9. minutě, když Gakpo centrem našel Jotu, který se prodral kolem debutanta v dresu Crystal Palace Chalobaha a z bezprostřední blízkosti zakončil. Jedenáct minut před koncem musel vinou zranění střídat Alisson a do hry se jako sedmý český brankář v Premier League dostal Jaroš.

Domácí si v závěru vytvořili tlak, ale Jaroš několika dobrými zákroky udržel důležité čisté konto. Crystal Palace zůstal v lize bez vítězství a se třemi body ze sedmi zápasů je na sestupovém 18. místě.

Arne Slot se i proto stal prvním trenérem Liverpoolu, jemuž se podařilo vyhrát 9 z úvodních 10 soutěžních zápasů.

Fulham trápil obhájce titulu

Fulham šel proti City překvapivě do vedení poté, co ve 26. minutě našel Jiménez přihrávkou patou Pereiru, který překonal brankáře Edersona. Hostům však vedení vydrželo pouze šest minut. Po odraženém centru srovnal Kovačič.

Chorvatský defenzivní záložník pak v úvodu druhé půle poslal Citizens do vedení a v 82. minutě vstřelil vítěznou branku domácích střídající Doku. Fulham o sedm minut později už jen snížil zásluhou Rodriga Munize.

Po nevýrazné první půli se na Emirates Stadium dostal senzačně do vedení Southampton. V 55. minutě se trefil Archer. Vedení hostů ovšem netrvalo dlouho, protože Saka vybídl Havertze k vyrovnání o necelé čtyři minuty později. Střídající Martinelli pak v 69. minutě gólem zblízka skóre pro Arsenal otočil - asistenci si opět připsal Saka, který sám v 88. minutě po chybě hostující obrany uzavřel skóre.

Arsenal stráví reprezentační přestávku na třetím místě, Southampton je s jedním bodem předposlední.

West Ham zastavil sérii bez vítězství

West Ham porazil Ipswich 4:1 a v lize slavil tříbodový zisk po čtyřech zápasech. Tomáš Souček odehrál za domácí tým celé utkání, Vladimír Coufal strávil třetí ligový duel v řadě mezi náhradníky. Hammers poslal do vedení už v 1. minutě Antonio a těsně před poločasem se prosadil Kudus. Ve druhém poločase přidali trefy Bowen a Paquetá. Jedinou branku nováčka z Ipswiche zaznamenal v 6. minutě Delap.

Anglická fotbalová liga – 7. kolo:

Crystal Palace – Liverpool 0:1 (9. Diogo Jota), Arsenal  Southampton 3:1 (58. Havertz, 69. Martinelli, 88. Saka - 55. Archer), Brentford  Wolverhampton 5:3 (2. Collins, 20. Mbeumo, 28. Nörgaard, 45.+2 Pinnock, 90. Carvalho - 4. Cunha, 26. Larsen, 90.+3 Ajt-Núrí), Leicester  Bournemouth 1:0 (16. Buonanotte), Manchester City  Fulham 3:2 (32. a 47. Kovačič, 82. Doku - 26. Pereira, 89. Rodrigo Muniz), West Ham – Ipswich 4:1 (1. Antonio, 44. Kudus, 50. Bowen, 69. Paquetá - 6. Delap).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články