Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Jarolímův Slovan nezvládl odvetu a v Lize mistrů končí

Praha - Fotbalisté Slovanu Bratislava s českým trenérem Karlem Jarolímem vypadli ve třetím předkole z Ligy mistrů po domácí prohře 0:2 s kyperským Apoelem Nikósie. Úřadující slovenský mistr, za které odehrál celých devadesát minut také záložník Jiří Kladrubský, nevyužili slibnou bezbrankovou remízu z úvodního utkání. Na bratislavském stadionu Pasienky museli navíc poslední půlhodinu dohrávat bez záložníka Erika Grendela, který dostal dvě žluté karty během deseti minut. Hosty poslal do vedení v 58. minutě Brazilec Aílton, náskok zdvojnásobil ve čtvrté minutě nastaveného času Ital Gustavo Manduca.

Malmö s českým brankářem Dušanem Melichárkem v brance překvapivě vyřadilo favorizované Glasgow Rangers. Švédský mistr vyhrál úvodní duel ve Skotsku 1:0 a v dnešní domácí odvetě mu k postupu stačila remíza 1:1. Frustrovaní hosté navíc dohrávali zápas v devíti.

Rangers nezvládli roli favorita na domácím hřišti a dobře nezačali ani na stadionu Swedbank. Obránce Steven Whittaker dostal už v 18. minutě červenou kartu za hození míče do protihráče. Oslabené hosty však o pět minut později poslal do vedení chorvatský útočník Nikica Jelavič. Skotský celek přišel o dalšího hráče v 66. minutě, když musel alžírský stoper Madžíd Búghirra ze hřiště po druhé žluté kartě. Rozhodčí sice zanedlouho vyloučil také domácího brazilského beka Ricardinha, ale záložník Jiloan Hamad vyrovnávací brankou deset minut před koncem poslal Malmö do play-off.

Z postupu se raduje i reprezentační obránce Daniel Pudil, jenž pomohl belgickému Genku k postupové remíze 1:1 na hřišti Partizanu Bělehrad. Zadák české jednadvacítky Ondřej Čelůstka z Trabzonsporu si naopak Ligu mistrů nezahraje. Jeho tým sice doma remizoval 1:1 s Benfikou Lisabon, ale soupeř si do Turecka přivezl dvoubrankový náskok z úvodního utkání. Oba beci odehráli celé utkání.

Odvetné zápasy 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:

Viktoria Plzeň - Rosenborg Trondheim 3:2 (0:1)

Branky: 55. Bakoš, 60. Kolář, 79. Petržela - 45. Lustig, 77. Prica. Rozhodčí: Stahonja. První zápas 1:0, postupuje Plzeň.

Malmö - Glasgow Rangers 1:1 (0:1)

Branky: 80. Hamad - 24. Jelavič. Rozhodčí: Bezborodov (Rus.). ČK: 73. Ricardinho - 19. Whittaker, 66. Búghirra. První zápas: 1:0, postupuje Malmö.

Slovan Bratislava - Apoel Nikósie 0:2 (0:0)

Branky: 58. Aílton, 90.+4 Manduca. Rozhodčí: Sippel (Něm.). ČK: 60. Grendel (Slovan). První zápas: 0:0, postupuje Apoel.

Wisla Krakov - Litex Loveč 3:1 (1:0)

Branky: 42. a 56. z pen. Melikson, 84. Wilk - 68. Bodurov. Rozhodčí: Aydinus (Tur.). ČK: 76. Jelenkovič (Loveč). První zápas: 2:1, postupuje Wisla.

Sturm Štýrský Hradec - Zestafoni (Gruz.) 1:0 (0:0)

Branka: 68. Kienast. Rozhodčí: Gautier (Fr.). První zápas: 1:1, postupuje Sturm.

Maribor - Maccabi Haifa 1:1 (1:1)

Branky: 32. Marcos - 10. Vered. Rozhodčí: Ennjimi (Fr.). První zápas: 1:2, postupuje Maccabi.

Dinamo Záhřeb - HJK Helsinky 1:0 (0:0)

Branka: 90.+1 Ibáňez. Rozhodčí: Jakobsson (Isl.). První zápas: 2:1, postupuje Dinamo.

Partizan Bělehrad - Genk 1:1 (1:0)

Branky: 40. Tomič - 58. Vossen z pen. Rozhodčí: De Sousa (Portug.). První zápas: 1:2, postupuje Genk.

Nemistrovská část:

Kazaň - Dynamo Kyjev 2:1 (1:0)

Branky: 19. Djadjun, 88. Medveděv - 90.+3 Gusev. Rozhodčí: Braamhaar (Niz.). První zápas: 2:0, postupuje Kazaň.

Vaslui - Twente Enschede 0:0

Rozhodčí: Fautrel (Fr.). První zápas: 0:2, postupuje Twente.

Curych - Standard Lutych 1:0 (1:0)

Branka: 58. Mehmedi. Rozhodčí: Valeri (It.). ČK: 21. Buyens (Lutych). První zápas: 1:1, postupuje Curych.

Trabzonspor - Benfica Lisabon 1:1 (1:1)

Branky: 32. Paulo Henrique - 19. Nolito. Rozhodčí: Stavrev (Mak.). ČK: 58. Mierzejewski (Trabzonspor). První zápas: 0:2, postupuje Benfica.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články