Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Jarolím: Takhle bych si představoval fotbal. Soupeři hráli se San Marinem vyrovnaněji

Serravalle (San Marino) – Velkou spokojenost po vítězství 6:0 v San Marinu vyzařoval Karel Jarolím. Reprezentační trenér byl rád hlavně proto, že si Češi zápas nezkomplikovali jako jejich soupeři v kvalifikační skupině C.

Karel Jarolím
zdroj: ČTK/FAČR autor: Jan Tauber

"Takhle bych si představoval fotbal. O poločase 5:0, dalo by se říct, že je příjemné dělat takovou práci. Ale ne vždy se to podaří," byl na své svěřence hrdý Jarolím. Kromě povinného vítězství podle něj jeho svěřenci podali i požadovaný výkon. "Byli jsme hladoví po tom, střílet góly, dobře jsme se pohybovali na hřišti a z toho pramenilo to, že jsme si vytvářeli šance."

I když se zpětně zdá vysoké vítězství jako nevyhnutelné, soupeři české reprezentace ve skupině měli se San Marinem o poznání těžší práci. "Mužstva, která mají stejné ambice jako my, hrála se San Marinem vyrovnaněji. Ázerbájdžán tu vyhrál jen 1:0, Norsko hrálo do 77. minuty 1:1 a také Severní Irsko dalo druhý gól v podobném čase," upozornil sám Jarolím.

Trenér české reprezentace však ví, že výsledek proti jednomu z nejhorších týmů v Evropě nelze brát až tolik vážně. "Splnili jsme povinnost, v takovém zápase lze jen ztratit. Nechci to přeceňovat ani podceňovat. Jsem rád, že jsme to zvládli, ale to těžší nás teprve čeká," poukazuje Jarolím na klíčový zápas v Norsku, který českou reprezentaci čeká v červnu.

Jako jediný tenký škraloup vidí Jarolím lehkou pasivitu v druhém poločase. "I když jsme na to hráče upozorňovali, v druhém poločase už tam bylo málo přihrávek do kolma, více jsme to obehrávali. Jasně, že jsme hru kontrolovali, ale už jsme se tolik nedostávali do šancí," všiml si Jarolím. "Hra už bohužel nebyla tak úderná jako v prvním poločase a trochu jsme ubrali," dodal.

Češi sice překonali rekord v počtu vstřelených gólů během prvního poločasu, atakovali ale také nejvyšší vítězství české reprezentace v historii – výsledek 8:1 nad Andorrou. Jarolím tomu ale nechtěl věnovat pozornost. "Ani jsem to nesledoval. Trošku mě mrzí, že jsme nepřidali víc jak jednu branku. Kdyby Michael Krmenčík proměnil nájezd, mohlo to být lepší. Ale myslím, že i tenhle výsledek je slušný," podotkl Jarolím.

Právě výkon Krmenčíka hodnotil Jarolím jako slušný, bylo ale zřejmé, že trenér čeká na návrat zraněného Patrika Schicka. "Krmenčík je typ dravého útočníka. Neřekl bych ale, že je útočníkem číslo jedna, záleží i na charakteru utkání. Je tady Patrik Schick, který nám vypadl kvůli zranění. Je potřeba výkony potvrzovat i v lize a samozřejmě i v reprezentaci," motivuje Jarolím Krmenčíka k lepším výsledkům v Plzni.

Radost měl reprezentační trenér i ze soutěžního debutu Jakuba Jankta, záložník Udinese si v zápase připsal dvě asistence. "Víme, že Jankto je schopný hrát do plných, cítí hru, a nakonec si myslím, že to i potvrdil," uzavřel Jarolím.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články