Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Jarolím si na jeden zápas opět navlékne kapitánskou pásku Hamburku

Berlín - Fotbalista David Jarolím bude znovu po téměř dvou letech kapitánem Hamburku, ovšem pouze na jeden zápas. V sobotu český záložník odehraje proti Freiburgu svůj 250. ligový duel za severoněmecký klub, a jelikož tradiční kapitán Heiko Westermann ani jeho zástupce Dennis Aogo hrát nemohou, svěřil trenér Thorsten Fink kapitánskou pásku jubilantovi.

David Jarolím
zdroj: Hamburk SV

"David si to zaslouží. Odehrál za HSV většinu zápasů," zdůvodnil Fink, proč za kapitána vybral dvaatřicetiletého rodáka z Čáslavi, který tuto funkci v klubu plnil v letech 2008 až 2010. Naposledy měl pásku na ruce v květnu 2010.

"Být kapitán je vždycky hezké, ale na mém přístupu to nic nemění. Ať už jsem kapitán, nebo ne, snažím se vždycky týmu pomoct. Očekávám, že každý hráč převezme odpovědnost," reagoval Jarolím, který za Hamburk nastupuje už devátou sezonu a je služebně nejstarším hráčem mužstva.

U příležitosti svého výročí zavzpomínal v německém tisku i na své začátky v HSV, kam přišel 31. srpna 2003 z konkurenčního Norimberku, pár hodin před koncem letního přestupového období. "Muselo se to provést hrozně rychle. Přijel jsem z pohárového zápasu v Berlíně v tréninkovém oblečení Norimberku. Musel jsem si půjčit věci od sportovního šéfa Dietmara Beiersdorfera, které mi ale byly velké," popsal svůj první den v Hamburku.

V počátcích mu na severu Německa prý hodně pomohli krajané Tomáš Ujfaluši a Milan Fukal. Postupně se nesmlouvavý středopolař vypracoval mezi opory HSV a stal se jednou z ikon pro fanoušky klubu, za který v Bundeslize o víkendu nastoupí k 250. zápasu.

"To je super číslo. Jsem hrdý, že jsem absolvoval tolik zápasů za tak velký klub. Pro mě je ale toto jubileum druhořadé. Důležité je, abychom vyhráli. To by potom byla ta pravá korunovace," uvedl odchovanec Slavie.

Ví přitom, že jeho angažmá v Hamburku se blíží ke konci. Většinu podzimu proseděl na lavičce a v zimě měl svolení k odchodu. Rozhodl se však zůstat a na jaře se dostal zpět do základní sestavy. I přesto vedení klubu nepočítá, že by mu v létě prodloužilo smlouvu. "Už nevidím šanci, že bych tu zůstal, ani to už pro mě není téma," řekl Jarolím.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články