Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Jarolím se ujal reprezentace, plánuje se spojit s Rosickým

Praha - Role trenéra fotbalové reprezentace se Karel Jarolím ujal teprve v pondělí, přesto už stihl první inspekční cestu do Švýcarska na zápas Basileje s brankářem Tomášem Vaclíkem a obráncem Markem Suchým. Nabitý program ho čeká i nadále, když o víkendu zamíří do Dánska. Rád by se také spojil s kapitánem Tomášem Rosickým, který zvažuje svou další budoucnost.

Sport
zdroj: ČT4

"Pomalu se rozkoukávám, pracovat v klubu a reprezentaci je přece jen něco jiného. V kanceláři jsem se zatím ještě třeba moc nezabydlel, na to ještě tolik času nebylo," řekl  Jarolím. "Mám za sebou první výjezd do Švýcarska, v týdnu jsem sledoval v akci Basilej s Tomášem Vaclíkem proti Bernu, kde hraje Honza Lecjaks," dodal.

"Osobně jsem hovořil s Vaclíkem a Suchým, na nichž bylo znát, že jsou ve velké psychické pohodě. Basilej je dlouhodobě na špičce, zvládla i utkání s Bernem a věřím, že si kluci to pozitivní rozpoložení přivezou i do reprezentace. Například setkání po delším čase s Márou Suchým, kterého jsem před lety jako velmi mladého vytáhl do prvního týmu Slavie, bylo zvlášť příjemné," přidal. Další cesta čeká Jarolíma, který po mistrovství Evropy nahradil Pavla Vrbu, už o víkendu.

"Letím do Dánska sledovat zápas Midtjyllandu a Filipa Nováka s Vencou Kadlecem. Chci vidět naživo v akci naše hráče a potkat se s nimi. Moje pracovní náplň v dohledné době bude tedy podobná: plánuju sledovat co možná nejvíc zápasů s hráči, kteří připadají v úvahu do nominace na nejbližší zápasy s Arménií a Severním Irskem," prohlásil.

"Pokud nebudu na stadionu osobně, máme k dispozici pro sledování dost DVD. To se samozřejmě týká také našich nejbližších soupeřů: už jsem mapoval několik zápasů Arménie, s níž se utkáme v přípravném utkání, a samozřejmě také Severního Irska, proti kterému začneme kvalifikaci," uvedl Jarolím.

Devětapadesátiletého kouče čeká první nominace před přípravným zápasem s Arménií, který je na programu 31. srpna. A Jarolím v ní bude muset najít nástupce hned několika opor. Po Euru totiž skončili Petr Čech, Jaroslav Plašil, Roman Hubník, David Lafata a David Limberský. "Nikdo z těch pěti hráčů to nevypálil z hodiny na hodinu, jejich rozhodnutí plně respektuju a nehodlám nikoho přesvědčovat o změně názoru. Všichni v reprezentaci odvedli dost, což se týká především Petra Čecha a Jaroslava Plašila.

My se musíme zaměřit spíš na to, abychom našli jejich adekvátní nástupce a dál společně slušně fungovali," uvedl. Nejistá je také budoucnost reprezentačního kapitána Tomáše Rosického, který se na šampionátu zranil a zatím se nerozhodl, jestli bude pokračovat. "U Tomáše je, myslím, všechno otevřené, on se ještě oficiálně k ničemu nevyjádřil. Jeho další kroky budu sledovat, ale nejprve počkám na jeho rozhodnutí," řekl Jarolím.

"Je to mimořádný hráč, byť u něj záleží na mnoha dalších okolnostech - především zdravotních. Takže teď je brzy o něčem spekulovat. Neříkám však také, že se s Tomášem nespojíme a nebudeme spolu hovořit," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články