Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Jarolím povolal na zápas v Belgii a Norsku místo zraněného Šurala Kopice

Praha - Nominaci reprezentace pro přípravný zápas v Belgii a následné utkání kvalifikace mistrovství světa v Norsku doplnil plzeňský záložník Jan Kopic. Kvůli zdravotním problémům totiž z kádru vypadli Josef Šural a předtím i další ofenzivní hráč Martin Fillo. Trenér Karel Jarolím tak má pro nadcházející duely k dispozici šestadvacetičlenný kádr.

Šestadvacetiletý Kopic dosud za reprezentaci nastoupil do pěti utkání s bilancí jednoho vstřeleného gólu vloni v srpnu proti Arménii. Při předchozím srazu národního celku na konci března chyběl, v závěru ligové sezony se ale dostal v Plzni do formy a Jarolím mu jako poslednímu dal před Belgií a Norskem šanci.

Český kouč už oproti původní nominaci udělal změny v úterý, kdy doplnil tým o debutanta Jakuba Jugase, dalšího obránce Ondřeje Čelůstku a záložníky Petra Mareše s Tomášem Přikrylem.

Reprezentanti se začnou scházet v pátek vpodvečer v Praze a v neděli zamíří do Bruselu, kde v pondělí sehrají přípravný zápas s domácími. Poté v Belgii zůstanou a přesunou se na kvalifikační zápas do Osla (10. června). V něm se pokusí český celek výhrou zvýšit naděje na druhé místo ve skupině a účast v baráži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články