Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jarolím plánuje v San Marinu dvě tři změny v základní sestavě

Serravelle – Českou reprezentaci čeká v neděli jarní zahájení kvalifikace MS na půdě San Marina a kouč Karel Jarolím přemýšlí o obměně zahajovací jedenáctky. Oproti středeční přípravě s Litvou hodlá udělat dvě tři změny. Na hřišti nejhoršího evropského týmu v žebříčku FIFA chce získat "povinné" tři body.

Reprezentační trenér Karel Jarolím
zdroj: ČT24

"Nějak jsem si utkání s Litvou vyhodnotil, ale zase to člověk nemůže překopávat každý zápas. Musíme taky vycházet z faktu, co se odehrálo v průběhu podzimu. Asi tam bude nějaká změna, dvě tři," řekl na tiskové konferenci Jarolím.

Trenér národního týmu má o sestavě víceméně jasno. "Z větší části, ale jak se znám, bude záležet i na tom, jak se vyspím. Třeba mi něco projde hlavou tak, že něco na poslední chvíli změním. Už se mi to stalo," pokračoval s úsměvem. Dodal, že v úvodu pravděpodobně nasadí jediného hrotového útočníka.

Přestože San Marino vyhrálo ze 140 mezistátních klání jediné, v roce 2004 nad Lichtenštejnskem 1:0, varuje Jarolím před podceněním. "Je to o tom mentálně se připravit. Už se mnohokrát stalo, že trpaslík někoho zaskočil. Nechci, aby se to stalo nám."

V paměti dlouho pátrat nemusel. "Když jsem trénoval Slavii, vypadli jsme v poháru s Líšní, i když byla sestava oproti ligovým zápasům rozdílná. Vím, co nás čeká. Proto apeluji na hráče, abychom nepodcenili vůbec nic. Bez ohledu na to, jestli proti nám stojí amatéři, nebo profíci," doplnil šedesátiletý stratég.

Věří, že jeho svěřenci budou mít zápas od začátku pevně ve své moci. "Tohle je utkání, kdy musíte. Každý počítá s tím, že získáte povinné tři body. V takových zápasech může člověk ztratit hodně. Je to o koncentraci a trpělivosti. Měli bychom mít převahu, tlak, ale musíme být zároveň ostražití," prohlásil.

"Chceme získat tři body a pochopitelně bych byl rád, abychom dali více než jednu branku. Hodláme podat kvalitní výkon a byl bych rád, kdybychom se nemuseli stresovat do posledních okamžiků," zakončil Jarolím.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články