Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jarolím: Norové budou chtít hrát jako Islanďané. My nesmíme být nervózní

Oslo – Pro Karla Jarolíma jde o jeden z nejdůležitějších zápasů v jeho funkci trenéra reprezentace. Národní tým potřebuje zvítězit v Norsku, aby si zachoval šanci na baráž o mistrovství světa. A věří, že Češi úkol zvládnou, potřebují ale překonat nervozitu. Přímý přenos utkání Norsko - Česko sledujte od 20:15 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Trenéři české reprezentace Karel Jarolím a Miroslav Koubek
zdroj: ČTK autor: David Šváb

"Všichni víme, že je zápas pro nás hodně důležitý. Věřím, že jsme připraveni a soupeř nás ničím nezaskočí. Chci věřit, že mužstvo máme nachystané tak, abychom odehráli kvalitní zápas. Víme, o co jde. Potřebujeme tři body jako sůl, abychom měli naději na druhé místo," řekl Jarolím na předzápasové tiskové konferenci.

Po úvodních dvou remízách a prohře s Německem Češi zabrali a poslední dva kvalifikační zápasy vyhráli. Nejprve porazili právě Nory doma a poté San Marino. A zlepšení ukázali i v přípravných zápasech, trenér tak nemá důvod výrazněji sahat do sestavy.

"Moc změn oproti poslednímu kvalifikačnímu utkání nebude. Spíše jen ty vynucené, kdy s námi nejsou Tonda Barák a Filip Novák. Ale ještě tam nějaké otazníky mám," připustil Jarolím.

Je nám líto, video expirovalo.
Jarolím: Nechceme vytvářet nervózní atmosféru

Norsko má na rozdíl od českého týmu už minimální šance na postup, ale to není nutně česká výhoda. Naopak Seveřané se budou chtít předvést před novým trenérem Larsem Lagerbäckem.

"Norové nemají co ztratit. Asi nikdo už neočekává, že skončí druzí, i když teoretická šance je. Budou tedy klidnější. My se musíme oprostit od nervozity a předvést kvalitní týmový výkon," řekl Jarolím.

Nový díl Fotbal fokus podcastu: Co musí Češi udělat správně v Norsku? (od 27:10)

"Upozorňujeme hráče především na celkové pojetí Norů. Trenér tomu bude chtít vtisknout způsob hry, který praktikoval u Islandu, tedy rázný a agresivní fotbal. V tom se jim musíme vyrovnat," nabádal Jarolím.

Za rozhodující považuje osobní souboje a následné sbírání míčů. "Musíme si dát pozor na zajišťování prostorů při nakopávaných míčích a sbírat odražené míče, aby soupeř nezískával území. Pak také standardky a hlavně dlouhé auty," dodal český kouč.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články