Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jarolím nevylučuje, že v Hamburku zůstane

Berlín - Po sobotním vydařeném návratu do základní sestavy bundesligového Hamburku český fotbalista David Jarolím nevyloučil, že by mohl v severoněmeckém klubu pokračovat i po létě, kdy mu vyprší smlouva. Zároveň ale přiznal, že ho láká zahrát si za pražskou Slavii, kde s profesionální fotbalem začínal.

David Jarolím
zdroj: Hamburk SV

"Zatím vycházíme z toho, že v létě v Hamburku asi skončím. Pokud budu samozřejmě cítit a budu mít šanci, že budu moct nastupovat tady, tak pro mě je to klub číslo jedna v Německu, takže určitě bych po těch letech nechtěl odejít," uvedl dvaatřicetiletý defenzivní záložník, který hraje za HSV už devátou sezonu.

Většinu podzimní části však proseděl na lavičce, neboť trenéři začali sázet na mladší hráče. Od klubu proto dostal svolení zadarmo odejít jinam. Jelikož ho žádná z nabídek neoslovila, a to ani od otce Karla, trenéra saúdskoarabského Al Ahlí, na severu Německa zatím zůstal. "Pro mě to bylo těžké období, protože já jsem na to nebyl zvyklý po těch letech tady," vrátil se bývalý reprezentant k podzimu, kdy plnil v HSV roli náhradníka.

Připravovat se na zápasy bez jistoty, že se dostane na hřiště, nebylo podle něj příjemné, ale nijak prý neslevoval. "Já jsem trénoval úplně normálně, dával jsem si navíc. Tyhle ty věci člověk dělá pro sebe. Buď pro Hamburk nebo pro jiný klub jsem musel být připravený," tvrdí čáslavský rodák, který byl několik sezon kapitánem německého klubu.

Jeho šance přišla po prvním jarním kole Bundesligy, v němž Hamburk prohrál s mistrovským Dortmundem vysoko 1:5. Trenér Thorsten Fink poté sáhl ke změnám v sestavě, která si v sobotu s přehledem poradila s trápící se berlínskou Herthou 2:1 a HSV vzdálila od sestupových příček, na nichž se ambiciózní klub pohyboval po nepovedeném začátku ročníku.

Jarolím: Chtěl bych si zahrát za Slavii

Návrat do sestavy si pochvaloval i sám fotbalista. "S vítězstvím jsem spokojený. Po tom debaklu v prvním zápase na jaře jsme potřebovali vyhrát a to mě to těší víc, že jsem mohl hrát," uvedl. Přesto si je vědom, že jisté místo v základním kádru červeno-bílých nemá.

Svou hráčskou budoucnost zatím nechává otevřenou. Už dříve prohlásil, že chce hrát na nejvyšší úrovni ještě dva roky. Lákalo by ho zakopat si po boku bratra Lukáše v pražské Slavii, o niž o tři roky mladší David uvažoval jako o jednom z možných působišť na jaro. "O tom jsme se bavili. Jednou bych si v životě chtěl za Slavii zahrát. Uvidíme, jestli to vyjde," dal "sešívaným" naději.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články