Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jarolím: Nálada je dobrá a věřím, že se promítne do zítřejšího utkání

Praha – Start kvalifikace na světový šampionát v Rusku se nezadržitelně blíží. Trenér fotbalové reprezentace Karel Jarolím věří, že si jeho svěřenci přenesou do nedělního duelu proti Severnímu Irsku pohodu, která okolo týmu panuje. O základní sestavě má víceméně jasno, ale upozorňuje, že pozitivně naladění musí být také hráči, kteří usednou na lavičku náhradníků. 

Reprezentační trenér Karel Jarolím
zdroj: ČT24

"Atmosféra je zatím dobrá, doufám, že to nezkazí zítřejší večer. Odhodlání z kluků je cítit. Věřím, že se to promítne i do zítřejšího utkání," prohlásil na tiskové konferenci Jarolím, jenž zažil ve středu úspěšnou premiéru v duelu s Arménii, kterou národní tým zdolal 3:0.

Před úvodem kvalifikace cítí napětí. "Klidný nejsem nikdy, ale tím nechci říct, že bych mužstvu nevěřil. Věřím tomu, že navážeme na utkání s Arménií. Všichni odehráli jen poločas, takže bude důležité hrát tak, aby to bylo efektivní. Určitě by se měly objevit fáze, kdy budeme mít hru pod kontrolou a při tom si trochu odfrknout. Samozřejmě ale musíme čekat na správný moment, a jak se naskytne, musíme být úderní," pokračoval.

První týden s novým týmem si bývalý lodivod Mladé Boleslavi pochvaluje. "Bylo to raketové, před prvním utkáním s Arménií bylo času minimálně. To, čím bychom se chtěli prezentovat, hráči celkem pochopili. Ten týden byl náročný, kolikrát jsem se kouknul na hodinky a bylo 11 hodin večer. A ani jsem nevěděl, jak to uteklo. Bylo pořád co dělat," řekl šedesátiletý kouč s úsměvem.

Nad základní sestavou už příliš neváhá. "Tak nějak jasno mám, ale nechci o tom mluvit, protože hráči to ještě nevědí. Ale není to jen o jedenácti hráčích, kteří do úvodu zápasu půjdou. Pro mě bude důležité, aby i ti, co nenastoupí od začátku, byli pozitivně naladění. Abychom vytvořili tým ne jedenácti hráčů, ale celého kádru. A bylo z toho cítit, že držíme pohromadě," uvedl Jarolím.

Reprezentačnímu trenérovi je jasné, že start do kvalifikace může být klíčový. Ve skupině totiž figurují mimo jiné i obhájci zlata Němci a přímo postoupí pouze vítěz. "On bude každý zápas kvalifikace klíčový. Pochopitelně je to vstup do kvalifikace, navíc v domácím prostředí a se soupeřem, který má stejné ambice jako my. Z toho pohledu je to důležité utkání," doplnil.

"Já jsem evropskou kvalifikaci ještě nehrál, ale pochopitelně kvalifikace mistrovství světa je těžší. Víme, že jasným favoritem je Německo, ale proč bychom se nepokusili potrápit i je? O to víc pak také bude záležet, kolik bodů se nám podaří získat se soupeři, kteří mají ambice minimálně bojovat o druhé místo," hodnotil Jarolím.

Severní Irsko je podle něj nebezpečné hlavně ze vzduchu. "Dali hlavou snad 70 procent gólů. Na to spoléhají, navíc mají nebezpečný rychlý protiútok. Bude důležité, abychom se vyvarovali nějakých zbytečných nedovolených zákroků. Abychom nedělali zbytečné standardky," zakončil Jarolím.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články