Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Jarolím má o sestavě Slavie pro ligu téměř jasno

Praha - Výsledek 1:1 v generálce na start jarní části první ligy s Ústím nad Labem kouče fotbalistů Slavie Karla Jarolíma příliš nepotěšil, ale s předvedenou hrou byl o něco spokojenější. Chyběla mu však efektivnější realizace připravených situací. "Po bodu by asi nešlo soupeře před námi v tabulce stahovat. Věřím ale, že za týden snad dokážeme proměnit situace a nebudeme inkasovat tak lacino jako proti Ústí," uvedl slávistický kouč.

O sestavě pro jarní premiéru proti Bohemians Praha, kterou Slavia absolvuje stejně jako poslední přípravu na Strahově, kde střížkovský klub domácí zápasy hraje, má prý téměř jasno. "Proti Ústí se mi líbil více druhý poločas," naznačil Jarolím, že právě sestava z druhých 45 minut by mohla být jedenáctkou pro ligu. "Ale je pravda, že jsme nechtěli úplně odkrývat karty soupeřům. Proto jsme první poločas hráli trochu v jiném rozestavení než obvykle," prohlásil trenér. 

Ve stoperské dvojici při absenci zraněných Vomáčky a Hoška nastoupil vedle Kopice defenzivní záložník Trapp. Podle Jarolíma je pravděpodobné, že to tak bude i v lize. V záloze má ještě mladého Francouze Lafranceho. "Ten se musí ještě trošku adaptovat," uvedl Jarolím na adresu posily z Mostu.


O pocitech před ligou, do níž Slavia vstoupí ze sedmého místa po podzimu se ztrátou osmi bodů na vedoucí Teplice a Spartu, kouč příliš mluvit nechtěl. "Pocit může mít člověk jakýkoliv, ale ostrý ligový zápas je stejně úplně o něčem jiném," řekl Jarolím.

Připustil, že by se do kádru mohl vrátit zpět Tijani Belaid, se kterým přestal po podzimu počítat. Poté, co tuniský fotbalista nesehnal žádné angažmá, mu možná dá ještě šanci. "Uvidíme, bude záležet jen na něm. Nyní se bude věnovat kondiční přípravě, potom uvidíme, v jakém stavu a kdy bude eventuálně připraven na to, aby se mohl připojit k týmu," dodal Jarolím.

Radost hráčů Slavie Praha
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články