Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Jarolím: Když jsme vyrovnali, věřil jsem, že z nějakého brejku udeříme

Praha – S výkonem svých svěřenců proti mistrům světa z Německa mohl být spokojen. S výsledkem už nikoli. Kouč fotbalové reprezentace Karel Jarolím pochválil hráče a litoval, že po vyrovnávacím gólu Vladimíra Daridy ze 78. minuty nedotáhli sedmý zápas kvalifikace o postup na MS 2018 alespoň k remíze. Národní tým po brance Matse Hummelse dvě minuty před koncem prohrál v Edenu 1:2 a šance na druhé místo ve skupině už je minimální.

Reprezentační trenér Karel Jarolím
zdroj: ČT24

"Myslím, že jsme to Němcům zkomplikovali. Jen škoda, že jsme neuhráli lepší výsledek. Byli jsme hodně blízko k tomu, abychom v takhle těžkém zápase bodovali. Bohužel se nám nepodařilo stav udržet," započal hodnocení Jarolím.

Čeští fotbalisté si vypracovali množství nadějných příležitostí, favorizované Němce přestříleli poměrem 16:11. Alespoň k remíze to nicméně nestačilo. "Jestli to byl nejlepší výkon za mého vedení? Těžko říct. Nemyslím si, že bychom některé zápasy předtím odehráli špatně. Vyhráli jsme nad Norskem, na druhou stranu Němci nejsou Norové. Jako týmový výkon bych ho řadil hodně vysoko," doplnil zkušený stratég.

Ke kýženému 2. místu ve skupině musí reprezentační výběr vyhrát všechny tři zbylé zápasy včetně pondělního v Severním Irsku a Ostrované naopak nesmějí zvítězit. "Je to o sedm bodů, i takový scénář mohl být. Nezbývá nic jiného než vyhrát všechna tři utkání a doufat, že Irové někde ztratí. Ten bod by nám určitě pomohl, naše pozice před zbývajícími duely by byla lepší. Ale takhle bych se mohl vracet i k ostatním střetnutím," konstatoval Jarolím.

Když v 78. minutě Darida výstavní trefou srovnal, pomýšlel český kouč na vítěznou trefu. "Když jsme vyrovnali, věřil jsem, že z nějakého brejku udeříme. Že by se nám mohl naskytnout nějaký prostor, protože Němci budou chtít rozhodnout," přemítal jednašedesátiletý trenér.

Sporné rozhodnutí zmrazilo Eden

Druhému gólu Hummelse z 88. minuty zřejmě předcházel útočný faul na Jakuba Jankta a velmi nejasné bylo rovněž ofsajdové postavení německého stopera. "Bylo to trošku sporné. Údajně to zavánělo faulem i ofsajdovým postavením. Já to zatím neviděl. Soudím jen z toho, co se ke mně doneslo. Možná mělo dojít k lepší komunikaci. Ve zdi asi měli být jiní hráči a ti, co byli vyšší, měli dohrát akci s nabíhajícími soupeři," mínil Jarolím.

Bývalému lodivodovi Slavie nebo Mladé Boleslavi víceméně vyšel plán s nasazením 5 obránců. "Bylo to na základě utkání v Německu, kde nás domácí po stranách přečíslovali. Chtěli jsme zesílit strany s pětičlennou obranou a po zisku balonu chodit do útoků, což se dařilo. Kluci to zvládli slušně, možná to Němce i trochu zaskočilo," mínil rodák z Čáslavi.

Individuality vyzdvihovat nechtěl. "Musím pochválit tým, všichni odvedli velké penzum práce. Na týmovém výkonu jsme to měli postavené. Vláďa Darida dal nádherný gól. Nezklamali mě ani ti, co nastoupili poprvé - Bořil nebo Kalas. Možná od Kopice jsem čekal, že ve finálních situacích by mohl zachovat více klidu," zakončil Jarolím.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články