Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jarolím: Je vidět, že máme inteligentní hráče. O sestavě na Severní Iry ještě jasno nemám

Mladá Boleslav - Nadmíru povedený debut u reprezentace zažil trenér Karel Jarolím. Po jasné výhře 3:0 nad Arménií mu spousta dobrých individuálních výkonů zamotala hlavu v sestavě na Severní Irsko. Novopečený kouč národního týmu tak ještě neví, jakou jedenáctku na prvního soupeře do kvalifikace zvolí.

Trenér reprezentace Karel Jarolím
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Přál jsem si na úvod, abychom to zvládli. Byl jsem spokojený s projevem mužstva, s chutí, odhodláním, navíc se tam projevilo i to, co jsme po hráčích chtěli. To mi dělá radost. Důležité to bude v neděli, ale myslím, že by nám to i psychicky mělo pomoct do toho prvního zápasu," řekl Jarolím.

Přestože se tým pod jeho vedením připravoval na zápas s Arménií jen dva dny, na hřišti byly k vidění dobré kombinace a Jarolímův rukopis. "Je vidět, že máme inteligentní hráče, že ten fotbal hrát umějí," usmál se kouč. "Je to o týmové práci, to je základem. O tom, aby každý byl schopen podat maximálně zodpovědný výkon. Věřím, že takovýhle fotbal by hráče měl bavit," dodal šedesátiletý trenér.

Tým proti Arménům rozdělil na dvě jedenáctky a každá z nich odehrála poločas. "Každá podala zodpovědný výkon. Jednotlivce zatím nechci chválit, aby někdo nebyl moc namyšlený. Ale samozřejmě třeba debutanti Sýkora s Pokorným tu premiéru zvládli velmi dobře," ocenil Jarolím.

O sestavě proti Severnímu Irsku ještě nemá jasno. "Neslyšeli jste ode mě, že by ta sestava, která dnes vstoupí do prvního poločasu, měla být totožná s tou proti Irsku. Chtěl jsem si udělat obrázek. Nechám si to projít hlavou, ještě se na to v klidu podívám. Něco mi to ukázalo," podotkl Jarolím.

Je nám líto, video expirovalo.
Jarolím: Chtěli jsme, aby náš výkon byl přímočařejší

Rozhodně podle něj nehrozí, že by se mužstvo před nedělí uspokojilo. "Věřím, že to se nestane. Mělo by to být povzbuzení, že bychom do zápasu mohli jít v dobrém psychickém rozpoložení. Mluvím za sebe a troufnu si říct, že i za hráče, že nějaké usnutí na vavřínech nehrozí," prohlásil Jarolím.

Tím spíš, že ve hře stále viděl rezervy. "Pořád je co zlepšovat. Nevyvarovalo se to chyb. Je třeba si to v některých situacích vyhodnotit, jestli jít do nějakého rizika, aby soupeř nešel do brejku," řekl kouč.

Věří, že hráči budou hrát v podobném tempu jako dnes i proti Severním Irům. "Já jim řeknu i před Severním Irskem, že budou hrát poločas," žertoval. "Pak si odpočinou 15 minut v poločase a uvidíme, co z toho vzejde. To je jen o hlavě," dodal s úsměvem Jarolím.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články