Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jarolím fotbalovou reprezentaci trénovat nebude

Praha - Slávistický kouč Karel Jarolím nepovede českou fotbalovou reprezentaci. Své stanovisko oznámil hlavní kandidát na uvolněný post po Františku Strakovi novému předsedovi fotbalového svazu Ivanu Haškovi s tím, že se chce naplno věnovat práci v mistrovském klubu. S Jarolímem se Hašek sešel počátkem týdne a oficiálně mu předložil nabídku vést do konce kvalifikace mistrovství světa 2010 český národní tým. Dvaapadesátiletý kouč si vzal čas na rozmyšlenou, ale ve středu večer Haškovi řekl, že nabídku nemůže přijmout.

Jako hlavní důvod Jarolím označil náročné cíle, které má Slavia v nadcházející sezoně. Proto se hodlá věnovat pouze práci v klubu. "Velice si vážím nabídky vést českou reprezentaci, která je pro každého trenéra poctou. Přesto jsem se rozhodl plně se věnovat práci ve Slavii. Je to zodpovědné rozhodnutí vůči národnímu týmu i vůči Slavii," uvedl Jarolím, který údajně v Edenu prodloužil smlouvu až do roku 2014.

Slávistický trenér žádný tip, kdo by měl reprezentaci vést, nemá. "Situace v kvalifikaci je složitá, postup na mistrovství světa nebude každopádně snadný. Ale věřím tomu, že se vytvoří realizační tým, který o něj bude co nejlépe bojovat," dodal Jarolím.  

Je nám líto, video expirovalo.
Jarolím odmítl reprezentaci

O situaci kolem hledání nového reprezentačního trenéra bude Hašek informovat na úterním zasedání členy výkonného výboru. V předchozích dnech prohlásil, že má připraveny další varianty pro případ, že Jarolím odmítne.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články