Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Jarolím chce přitlačit v ofenzivě. Hra na dva útočníky je toho důkazem

Praha – Dva útočníci, z nichž jeden je podhrotový – to je plán nového trenéra české fotbalové reprezentace Karla Jarolíma. Na jeho první nominaci je záměr poznat, povolal totiž dva silové hrotové útočníky Tomáše Necida a Milana Škodu a dva rychlostní a technické typy Matěje Vydru a Václava Kadlece.

Reprezentační trenér Karel Jarolím
zdroj: ČT24

Podle nového reprezentačního trenéra na změny není příliš času. „Sejdeme se v pondělí a ve středu už hrajeme. Budeme mít akorát předzápasový trénink, takže budeme vycházet hlavně z toho, co mají hráči zažité. A věřím, že pochopí některé nové věci a bude to vidět na hřišti," řekl Jarolím na tiskové konferenci před středeční premiérou v nové funkci, kdy se česká reprezentace potká v přípravném utkání v Mladé Boleslavi s Arménií.

Jarolím chce pracovat právě na útočné schopnosti národního týmu. "Na mistrovství Evropy útočná fáze nefungovala, ale když si vezmeme kvalifikaci, tak tam byly pozitivní věci, na kterých se dá stavět. Musíme samozřejmě začít od obranné činnosti a pak zapracovat na rychlosti v přechodu do útoku. Pak budeme moci být nebezpeční," uvedl nástupce Pavla Vrby.

Příští neděli ho pak čeká vstup do kvalifikace o mistrovství světa v Praze se Severním Irskem. "Pokud chceme mít šanci na postup, musíme jít za vítězstvím. Bude to o vůli. Musíme počítat s houževnatým a důrazným soupeřem a musíme být odolní i mentálně a zvládat tlak. Také tam musíme mít v útoku hráče, kteří se nebudou bát chodit do vápna do soubojů," řekl Jarolím.

Je nám líto, video expirovalo.
Karel Jarolím: Moc času před prvním zápasem nemáme

Na skládání své první nominace měl málo času, neboť ještě na začátku srpna vedl Mladou Boleslav. Situaci mu navíc komplikuje fakt, že v úvodu sezony minula forma hráče Plzně a Sparty. „Bohužel se obě mužstva nepotkala s nejlepší formou. O to to bylo složitější," připustil.

Na druhou stranu se však čekalo, že vzhledem k odchodu zkušených hráčů v národním dresu vsadí Jarolím na více nováčků. Nakonec povolal jen dva - Lukáše Pokorného a Jana Sýkoru z Liberce. "Sledujeme je delší dobu a odvádí kvalitní výkony. Nominaci si zasloužili. Je to ale výzva i pro další hráče, kteří mají dveře otevřené. Snad na sebe upozorní a o dres si řeknou. Rozhodně nemám problém s tím dávat šanci dalším hráčům," řekl Jarolím.

Nominace České fotbalové reprezentace:


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články