Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Japonští fotbalisté překvapili. Porazili Kamerun 1:0

Bloemfontein (JAR) - Fotbalisté Kamerunu vstoupili do mistrovství světa porážkou 0:1 s Japonskem. Jediný gól vstřelil Keisuke Honda a ukončil tak dvě série. Jeho tým se dnes dočkal prvního vítězství na šampionátu mimo domácí půdu a zároveň připravil soupeři premiérovou porážku v zahajovacím utkání. Forma obou mužstev před turnajem vzbuzovala obavy jejich fanoušků a předvedenou hrou je nerozptýlila. V zápase mnoho šancí k vidění nebylo. Informace najdete také na serveru msfotbal.cz.

Spoluhráč českého útočníka Tomáše Necida z CSKA Moskva Honda se trefil v 39. minutě, kdy po chybě kamerunských obránců využil centr Macuie. S jednodenním zpožděním tak oslavil čtyřiadvacáté narozeniny.

V útoku Kamerunu nechyběl hvězdný Samuel Eto'o, útočník Interu Milán však nebyl téměř vůbec vidět. První střelu na branku Eidžiho Kawašimy vyslali Afričané až v 37. minutě, s pokusem Eyonga Enoha si však japonský gólman lehce poradil.

První povedenou akci ukázal Eto'o až v 50. minutě, ale po jeho přihrávce vystřelil Choupo-Moting vysoko nad branku. Kamerunští hráči po přestávce svoji hru přece jen zrychlili, ale soupeř dokázal důrazem a obětavostí Kamerunce držet dostatečně daleko od své branky. V 82. minutě Hasebe tvrdě vypálil, střelu vyrazil Souleymanou a Okazakiho dorážka skončila na tyči, ale již předtím byl máván jeho ofsajd. Nejblíže vyrovnání byl Kamerun čtyři minuty před koncem, ale vydařená střela, kterou z 25 metrů vypálil Mbia, skončila na břevně.

Reportáž z utkání Japonsko - Kamerun sledujte zde.

Kamerun začátky mistrovství světa až do dneška zvládal, zahajovací zápas prohrál až na pošesté. Japonci potvrdili úspěšnou bilanci v soubojích s "Nezkrotnými lvy" - ve čtvrtém vzájemném duelu potřetí vyhráli a dosud neinkasovali ani jednu branku.

"Musíme nyní vyhrát nad Dánskem. Víme ale, že je to v našich silách. Budeme se snažit získat především víru ve vlastní síly," řekl francouzský kouč Paul Le Guen. Japonský trenér Takeši Okada si pochvaloval obrannou hru svého týmu, která Kamerun včetně hvězdného útočníka Samuela Eto'a k ničemu nepustila. "Naši obránci i záložníci odvedli skvělou práci v defenzivě. Musíme ale pracovat nadále na agresivitě, především v útoku," řekl Okada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články