Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Japonský fotbal nebude chybět na MS 2018

Tokio – Třetím týmem, který si zajistil postup na světový fotbalový šampionát, je ten japonský. Svůj start na mistrovství v roce 2018 Japonci definitivně získali po vítězství nad Austrálií (2:0).

Japonští fotbalisté
zdroj: Reuters

Japonci se tak připojili k Brazílii a Íránu, jejichž týmy si účast na turnaji pro 32 mužstev zajistily už dříve. Mezi světovou elitou si Japonsko zahraje pošesté za sebou. Automaticky má start jistý pořádající Rusko.

O výhru týmu bosenského trenéra Vahida Halilhodžiče nad Austrálií se góly zasloužili Takuma Osano a Josuke Ideguči. Japonci nyní vedou šestičlennou skupinu o čtyři body před Saúdskou Arábií a zápas před koncem už o první místo nemohou přijít.

Saúdská Arábie se o druhé přímé postupové místo v asijské skupině B utká na dálku s Australany. Oba týmy mají shodný počet bodů. Zatímco tým z Blízkého východu, který má lepší skóre, čeká v posledním utkání Japonsko, Austrálie bude hrát s posledním Thajskem. Tým ze třetího místa čeká baráž.

Ve skupině A patří druhé místo za neporaženým Íránem týmu Koreje, který v posledním kole nastoupí v Uzbekistánu a bude hájit dvoubodový náskok. Po prohře 1:3 se Sýrií už je mimo hru Katar, který si tak na premiéru na MS bude muset počkat až do roku 2022, kdy bude šampionát pořádat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články