Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Uber Cup 2024

Japonky i Španělky opět nezaváhaly a play-off MS je nemine, Irka McCabeová se trefila z rohu

Druhé utkání na mistrovství světa, druhé vítězství a postup do osmifinále v nejrychlejším možném čase. Japonské a španělské fotbalistky si proto v závěrečném vzájemném duelu zahrají o první místo ve skupině C. Reprezentace ze země vycházejícího slunce totiž porazila Kostariku 2:0, "La Roja" deklasovala Zambii 5:0. Ve skupině B se přiblížila play-off Kanada, která otočila skóre ve vyrovnaném měření sil s Irskem (2:1).

Japonsko rozhodlo o druhém vítězství na turnaji už v první půli prostřednictvím dvou branek v rozmezí dvou minut. Ve 25. minutě se prosadila Hikaru Naomotová a vzápětí zdvojnásobila náskok světových šampionek z roku 2011 Aoba Fudžinová.

Španělsko vyhrálo díky dvěma trefám Alby Redondové a Jenifer Hermosové, která nastoupila ke 100. střetnutí v reprezentaci. Jednou rozvlnila síť afrického týmu také Teresa Abelleira Duenasová.

Fantazie v podání McCabeové

Kanada udolala Irsko a po úvodní bezbrankové remíze s Nigérií zapsala první výhru na turnaji. Olympijské šampionky však musely otáčet skóre, protože už ve 4. minutě fenomenálně skórovala přímo z rohu Katie McCabeová a vstřelila první gól irských fotbalistek v historii MS.

Kanaďanky v nastaveném čase první půle vyrovnaly po nešťastném zásahu Megan Connollyové, jež do vlastní sítě tečovala centr do pokutového území, a vítěznou branku dala v 54. minutě po krásné kombinaci Adriana Leonová.

Reprezentace ze země javorového listu je proto se čtyřmi body v čele neúplné tabulky skupiny B, Irsko je naopak po druhé porážce poslední bez šance na postup do osmifinále. Ve čtvrtek sehrají druhý zápas na turnaji domácí Austrálie a Nigérie.

Mistrovství světa fotbalistek v Austrálii a na Novém Zélandu:

Skupina B:
Kanada – Irsko 2:1 (1:1)

Skupina C:
Japonsko – Kostarika 2:0 (2:0)
Španělsko – Zambie 5:0 (2:0)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články