Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jankulovski se chce vrátit do Baníku, záleží na zdraví

Ostrava – Budoucnost bývalého fotbalového reprezentanta Marka Jankulovského, kterému skončila smlouva v AC Milán, je stále zastřena tajemstvím. Čtyřiatřicetiletý obránce dal najevo svou chuť pokračovat v aktivní kariéře, ale vše bude záležet na jeho zdravotním stavu po operaci křížového vazu v koleni. Jisté je pouze jedno: Jankulovski se po čtyřměsíční rehabilitaci vrátil z Milána nadobro domů do Ostravy a závěrečnou fázi regenerace absolvuje na Bazalech. Pokud bude jeho zraněné koleno v pořádku, nebrání se ostravský odchovanec myšlence, že oblékne dres Baníku.

Marek Jankulovski
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Mám před sebou ještě dva měsíce tvrdé práce, abych byl fit. Co bude dále, to se bude odvíjet od stavu kolena. Kdybych už ale nechtěl pokračovat, mohl jsem kariéru ukončit. Když bude vše v pořádku, rád bych si ještě zahrál," řekl Jankulovski. Pokud mu naopak zdraví neumožní podávat stoprocentní výkony, je vítěz Ligy mistrů z roku 2007 a letošní italský šampion připraven pověsit kopačky na hřebík a věnovat se například práci pro Baník.

Jankulovski marodí od březnového utkání proti Palermu. V Miláně prodělal úspěšnou operaci a hladce se vyvíjí i léčba. "Jsem spokojen, jak to probíhá, koleno je v dobrém stavu. Začínám pomalu běhat, za dva tři týdny bych chtěl začít trénovat s týmem. Ale na hřišti jsem zatím nebyl. Uvidíme, jak koleno zareaguje, až na něj vyběhnu," řekl Jankulovski.

Marek Jankulovski:

"Moje kariéra sice byla krásná a bohatá, ale končit zraněním není optimální. Bylo by hezké ukončit ji na Bazalech, kde jsem začínal, ne vždy je ale možné udělat to tak, jak si to naplánujete."

Bronzový medailista z Eura 2004 má stále jasno v tom, že pokud ještě bude hrát, pouze v Baníku. "Mohl jsem zůstat venku, ale už jsem se nechtěl stěhovat. A jít na rok někam do průměrného celku, to už by nemělo smysl," uvedl Jankulovski.

Od návratu na Bazaly ho neodradily ani neustále propírané ekonomické problémy Baníku. Jankulovski nicméně uznal, že k ideálu má situace v Ostravě daleko. "Herní kvalita tady asi trochu chybí, mužstvo dostává hodně gólů. Ale je tu nový trenér, který má kvalitu, a tím, že přišel Svěrky (Svěrkoš), věřím, že se zlepší hra i výsledky. Je mi ale jasné, že za dva měsíce se vše k lepšímu neobrátí," řekl Jankulovski. "Jestli to za dva měsíce bude dobré, vrátím se a pomůžu v nepříznivé situaci," doplnil.

Osmasedmdesátinásobný reprezentant odešel z Ostravy před jedenácti lety do Neapole a přes Udine a AC Milán se teď může do mateřského klubu vrátit. "Moje kariéra sice byla krásná a bohatá, ale končit zraněním není optimální. Bylo by hezké ukončit ji na Bazalech, kde jsem začínal, ne vždy je ale možné udělat to tak, jak si to naplánujete," dodal Jankulovski.

Je nám líto, video expirovalo.
BBV: Jankulovski chce do Baníku
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články