Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jankulovski může podle lékařů pokračovat v kariéře

Milán – Český fotbalista Marek Jankulovski, který do léta působil v italském AC Milán, dostal od tamních lékařů definitivní svolení, že může déle pokračovat v kariéře, kterou v březnu přerušilo zranění. Jankulovski se podle svých slov brzy rozhodne, jestli se vrátí do české ligy a Baníku Ostrava.

Marek Jankulovski se podle jeho slov už delší dobu cítil s kolenem v pořádku. "Doktoři to teď jen potvrdili. Za to jsem rád, že to tak dopadlo," uvedl Jankulovski. V Miláně sledoval také duel Ligy mistrů mezi domácím AC a Plzní, v němž jeho bývalý klub, kde hrál šest let, zvítězil 2:0.

Čtyřiatřicetiletý zadák ještě definitivně neřekl, kdy a zda vůbec se připojí k ostravskému týmu. Nejprve si chce ještě ověřit, jak jeho operované koleno obstojí v plné zátěži, kterou zatím nepodstoupil. "Až ta plná zátěž ukáže co a jak. Ale ze všeho mám dobrý pocit," řekl Jankulovski, který se dnes vrací zpět do Česka a s Baníkem by měl začít zostra trénovat.

V dohledné době Jankulovski, který předloni ukončil reprezentační kariéru, oznámí, jaké jsou jeho další plány. "Nemůžu čekat pořád, velmi brzy všechno řeknu," podotkl s úsměvem Jankulovski. O tom, že se zřejmě objeví po 11 letech znovu v Baníku, svědčí i jeho výrok o tom, že má do fotbalu velkou chuť.

Posilu formátu Jankulovského by na Bazalech uvítali s otevřenou náručí. "Byla by to obrovská vzpruha, ale definitivní rozhodnutí jsme od něj zatím neslyšeli. Musíme si počkat, jak se rozhodne a zda vůbec bude chtít ještě hrát fotbal," řekl dnes ostravský trenér Pavel Malura.

Ostravský odchovanec a bývalá dlouholetá opora národního týmu s Baníkem v minulém týdnu absolvovala několik zahřívacích tréninků. Po půlroční pauze Jankulovski znovu začal teprve kopat míče. "Nepouštěli jsme se do žádných větší akcí, zkoušeli jsme jen nějaké kombinace, nebyla tam žádná hra. Samozřejmě, když někdo hraje šest let za AC Milán, je poznat, že ho poslouchá balon, dovede dát přihrávku. Kvalita je nesporná," uvedl Malura.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články