Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Jankulovski jde kvůli sázkám před soud

Řím - Český fotbalista Marek Jankulovski v Itálii opět čelí obvinění z nezákonného sázení. Vedle obránce klubu AC Milán míří před soud také bývalý italský reprezentant a útočník West Hamu Davide Di Michele. Obviněni byli ještě dva jiní bývalí hráči Udine. Oba se přiznali výměnou za nižší trest. Ke stejnému kroku se rozhodlo i deset dalších vyšetřovaných fotbalistů. Soud se uskuteční 2. října.

Hráči v Itálii mají od roku 2005 přísný zákaz sázet na jakékoliv fotbalové zápasy. Obvinění hráči Udine proto údajně sázeli přes prostředníka v trafice v centru města.

"Říkali, že nevěděli, že to je zakázaná věc. Někteří z nich už s italskými soudy uzavřeli dohodu a zaplatili pokutu, zatímco někteří hráči včetně Jankulovskiho dají přednost tomu, aby šli před soud a doufají, že budou nakonec veškeré obžaloby zproštěni," řekl v telefonickém rozhovoru redaktor RAI Josef Kašpar. "Jankulovski by mohl dostat pokutu či stop na kratší dobu, ale myslím si, že ta věc je natolik vzdálená, že mu žádné konkrétní nebezpečí nehrozí," dodal.

Jankulovski už v minulosti obvinění z nelegálního sázení jednou čelil. Před dvěma lety se jeho jméno objevilo mezi 21 fotbalisty, kteří prý v letech 1998 až 2005 prosázeli 10,5 milionu eur. Jednatřicetiletý obránce byl tehdy obvinění zbaven.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články