Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Jankulovski byl zbaven obvinění z nelegálního sázení

Řím - Bývalý český fotbalový reprezentant Marek Jankulovski byl v Itálii zproštěn obvinění z nelegálních sázek. V případě praní špinavých peněz, kterého se měl obránce AC Milán také dopustit, soud rozhodl o tom, že čin nebyl spáchán, uvedl list Il Messaggero. Zproštěn viny byl Jankulovski kvůli tomu, že trestný čin nelegálních sázek byl promlčen.

Vedle třiatřicetiletého Jankulovského byli zproštěni viny také jeho bývalí spoluhráči z Udine Giampiero Pinzi, David Di Michele, Massimo Margiotta, obchodník Gianluigi Prevedello a zaměstnankyně sázkové společnosti Paola Busanová. Všichni se proti zákonům měli provinit v roce 2005 a státní zástupce pro ně požadoval čtyřměsíční vězení.

Jankulovski vždy vinu odmítal

Jankulovski, který v Udine hrál v letech 2002 až 2005, vždy jakékoliv zapletení do nelegálního sázení odmítal. Bývalý reprezentant už v minulosti podobnému obvinění čelil. Před třemi lety se jeho jméno objevilo mezi 21 fotbalisty, kteří prý v letech 1998 až 2005 prosázeli 10,5 milionu eur. Stejně jako nyní byl i tehdy očištěn.

Zřejmě nejznámější kauzou spojenou s nelegálními sázkami, do níž byl zapleten český fotbalista hrající v zahraničí, byl dosud případ někdejšího hráče Slavie, Dukly Praha a Českých Budějovic Michala Váni. Coby člena Singapuru Lions, klubu malajské ligy, ho roku 1994 tamní vyšetřovací orgány obvinily z toho, že ve spolupráci s nelegálními sázkaři údajně ovlivnil výsledky nejméně šesti zápasů svého celku.

Po zatčení byl Váňa propuštěn na kauci ve výši 330 tisíc dolarů a byl mu zabaven cestovní pas. K soudu se však nakonec nedostavil, neboť s pomocí falešných dokladů uprchl ze země zpět do Prahy. Mezinárodní fotbalová federace (FIFA) českého hráče mezitím vyloučila z jakýchkoliv fotbalových aktivit na celém světě. Korupční skandál v Malajsii, dosáhl tehdy nebývalých rozměrů. Zhruba tři desítky ligových hráčů byly potrestány doživotním zákazem a dalších téměř 60 obdrželo tresty v rozmezí jednoho až čtyř roků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články