Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Jankto přispěl k brance Udine, Higuaín z Juventusu rozhodl šlágr s Neapolí

Turín - Ve šlágru 11. kola italské ligy porazili fotbalisté Juventusu do té doby třetí Neapol 2:1. Hvězdou utkání se stal bývalý útočník Neapole Gonzalo Higuaín, který dvacet minut před koncem duel rozhodl. Nedařilo se AS Řím, který uhrál jen bezbrankovou remízu v Empoli. V tabulce se k němu přiblížily třetí AC Milán na rozdíl jednoho bodu a čtvrté Lazio se ztrátou dvou. Fotbalisté Udine remizovali s FC Turín 2:2, u jedné branky byl Jakub Jankto.

Jakub Jankto slaví se spoluhráči vstřelenou branku
zdroj: ČT4

Římané se proti Empoli museli obejít bez Francesca Tottiho, jenž si při tréninku poranil stehno. I bez své legendy se favorit dostával do dobrých příležitostí, nebyl je však schopen proměnit. Sérii zahozených šancí především ve druhém poločase pak korunoval v nastaveném čase Stephan El Shaarway, který z malého vápna trefil pouze brankáře.

Druhému římskému celku se naopak dařilo, Lazio zvítězilo nad Sassuolem 2:1 díky brankám Senada Luliče a Cira Immobileho. Druhý jmenovaný se v lize prosadil popáté za sebou. Z hráčů Lazia se takový kousek naposledy povedl Hernánu Crespovi v roce 2001, sám Immobile už ale zažil o gól delší sérii na jaře 2014 v dresu Turína.

AC Milán si nejtěsnějším rozdílem poradil s trápící se Pescarou. O výhře 1:0 nad týmem, který tři body naposledy získal na konci srpna, rozhodl ve 49. minutě Giacomo Bonaventura.

Překvapení se v 11. kole zrodilo na opačném konci tabulky, první vítězství v sezoně si připsali fotbalisté posledního Crotone. Ti porazili hosty z Chieva 2:0 díky proměněné penaltě Marcella Trotty ze závěru prvního dějství a gólu Diega Falcinelliho z konce zápasu. Hostující celek čeká na výhru už čtyři zápasy, vítězné Crotone si naopak ziskem pátého bodu výrazně pomohlo v boji o záchranu. Od Pescary na sedmnáctém, nesestupovém místě jej dělí dva body. 

Higuaín sestřil bývalého zaměstnavatele

Juventus se dostal do vedení po 50 minutách. Neapolská obrana neodkopla včas míč do bezpečí a stoper Bonucci zblízka nedal brankáři Reinovi šanci. Hned vzápětí vyrovnal Callejón, který v této sezoně vstřelil už sedm gólů, stejně jako za celý předchozí ročník Serie A.

V 70. minutě se ve vápně hostů míč odrazil k volnému Higuaínovi a argentinský kanonýr rozhodl. Z úcty k týmu, v němž strávil předchozí tři sezony, ani takto důležitý gól neslavil. Turínský celek drží domácí ligovou neporazitelnost s Neapolí už sedm let.

Po půlhodině duelu Boloňa - Fiorentina fauloval ve vápně domácí stoper Gastaldello a obdržel červenou kartu. Penaltu si na starost vzal Kalinič a s přehledem proměnil. Chorvatský útočník se v posledních čtyřech soutěžních duelech prosadil šestkrát. Blízko gólu byl také jeho spoluhráč Iličič, jenž dvakrát trefil brankovou konstrukci.

Inter pokračuje v dlouhodobě špatných výkonech

Další ze soků českých celků v Evropské lize Inter Milán prohrál se Sampdorií Janov 0:1. Soupeře Sparty ze skupiny K skolil gólem do šatny Fabio Quagliarella. Ve druhém poločase se sice Inter dostal do několika dobrých šancí k vyrovnání, v nastavení dokonce obránci Sampdorie vykopávali míč z brankové čáry, vedení si však klub z Janova vzít nenechal.

V tabulce se tak Sampdoria dotáhla na svého soupeře se čtrnácti body. Český útočník Patrik Schick zůstal pouze na lavičce.

Jankto byl u gólové situace

Udine od 16. minuty prohrávalo s FC Turín po střele Benassiho, ale po hodině hry překonal brankáře hostů Harta hlavou Théréau. Pak poslal od rohového praporku centr do vápna záložník české jednadvacítky Jankto, Wague trefil tyč a odražený míč dopravil za čáru Zapata.

Turínský celek ale druhou porážku za sebou nakonec odvrátil, na 2:2 vyrovnal v 78. minutě Ljajič. Jankto nastoupil v základní sestavě domácího mužstva a odehrál 75 minut. Udine je po remíze třinácté, Turínu patří v tabulce sedmé místo.

Italská fotbalová liga - 11. kolo:

Boloňa - Fiorentina 0:1 (31. Kalinič z pen.), Juventus Turín - Neapol 2:1 (50. Bonucci, 70. Higuaín - 54. Callejón), Bergamo - FC Janov 3:0 (36. a 45.+2 Kurtič, 84. Gómez), AC Milán - Pescara 1:0 (49. Bonaventura), Crotone - Chievo 2:0 (45.+3 Trotta z pen., 90.+2 Falcinelli), Empoli - AS Řím 0:0, Lazio Řím - Sassuolo 2:1 (50. Lulič, 55. Immobile - 57. Defrel), Sampdoria Janov - Inter Milán 1:0 (44. Quagliarella), Udine - FC Turín 2:2 (60. Théréau, 70. Zapata - 16. Benassi, 78. Ljajič), Cagliari - Palermo 2:1 (53. a 64. Dessena - 79. Nestorovski).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy