Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jankto: Postup Skotů jsem nečekal, alespoň se jim na Euru můžeme pomstít

Reprezentační záložník Jakub Jankto označil postup fotbalistů Skotska na úkor Srbska ve finále play-off o mistrovství Evropy za překvapení. Ostrované budou na šampionátu prvním soupeřem národního týmu. Ofenzivní hráč Sampdorie Janov doufá, že Češi oplatí Skotům dvě porážky z probíhajícího ročníku Ligy národů.

Srbsko bylo proti Skotsku favoritem, ale po remíze 1:1 neuspělo v penaltovém rozstřelu. "Samozřejmě jsme to sledovali, spíš jsem věřil Srbům. Když jsem viděl ten tým, mají velice dobré hráče, individuálně strašně silné na balonu. Výsledek mě trošku překvapil," řekl Jankto, který se s reprezentací v Plzni chystá na nedělní utkání Ligy národů s Izraelem.

Český tým v aktuální skupině Skotům dvakrát podlehl. Nejprve v září 1:2 v Olomouci, kde nastoupilo náhradní mužstvo kvůli výskytu koronaviru v původním výběru, a poté v říjnu 0:1 venku. "Alespoň se Skotům můžeme pomstít. V Olomouci jsem s nimi nehrál, nehrál jsem s nimi ani potom u nich. Tak snad na Euru už to vyjde." 

Vedle Skotska se reprezentanti na Euru utkají ve skupině s Chorvatskem a Anglií. "Myslím, že máme strašně moc kvalitních hráčů, že jsme jako tým šli poslední dobou strašně moc nahoru. Teď je to jen na nás přenést to i do rozhodujících duelů, jako třeba teď s Izraelem a Slovenskem a pak hlavně na Euru," podotkl Jankto.

Je nám líto, video expirovalo.
Jankto: Z utkání v Německu jsme si hodně vzali

Ve středu český tým prohrál v přípravě 0:1 v Německu. Jankto věří, že s Izraelem a Slovenskem budou reprezentanti odvážnější. "Zápas v Německu jsme si rozebrali, bylo tam hodně chyb. Tohle jsou přesně utkání, po kterých se můžeme ponaučit z chyb. Jedině s takhle kvalitním soupeřem se můžeme posouvat někam dál. Pro nás skvělá zkušenost a hodně jsme si z toho vzali," konstatoval Jankto.

"Ne že bychom proti Němcům měli strach, ale určitě to sebevědomí nebylo na takové úrovni jako v uvozovkách se slabšími týmy. Sebevědomí si jít za gólem je základ všeho. Byly tam situace, kdy jsme mohli jít jeden na jednoho, víc si dovolit, a raději jsme to dali dozadu. Musíme být drzejší a hladovější," dodal čtyřiadvacetiletý záložník.

Forma v Sampdorii

Do reprezentace se vrátil poté, co při říjnovém srazu chyběl kvůli zranění. Dal se ale rychle do pořádku a v poslední době má v italské lize formu.

"Do reprezentace jsem se těšil hodně. Minulý sraz jsem vypadl, měl jsem natržené tříslo. Čekal jsem, že s tím možná budu laborovat i o něco déle. Predikce byly nějaké dva tři týdny. Zotavil jsem se po deseti dnech, skočil jsem do toho ve velkém a začalo se mi hodně dařit. Doufám, že to tak bude pokračovat." 

V posledních třech kolech Serie A si připsal dvě branky a jednu asistenci. "Samozřejmě góly vždy každému hráči pomůžou. Má víc sebevědomí, víc si věří. Mně chyběly v minulém roce, tak doufám, že jich dám co nejvíc," přál si Jankto.

Jakub Jankto v dresu Sampdorie
zdroj: PA autor: Jonathan Moscrop

Sampdoria je po sedmi kolech ve vyrovnané tabulce Serie A na 10. místě. Dokázala porazit i dva účastníky Ligy mistrů - Lazio Řím 3:0 doma a Bergamo 3:1 venku. "Určitě jsme spokojeni. Vyhrávali jsme hodně důležité zápasy proti týmům, které byly v Lize mistrů. Nebyly to výsledky o gól v 90. minutě, ale zasloužili jsme si vyhrát. Až na zápas s Beneventem je ten začátek dobrý," vysvětlil.

"Italská liga se hrozně vyrovnává. Jednou porazíte Lazio, pak prohraje v Cagliari. I dvacátý tým může porazit prvního, podívejte na Juventus, který má tři výhry a čtyři remízy. Takže po sedmi kolech je ještě hrozně brzo na to soudit. V minulé sezoně jsme nechytili začátek a honili jsme to v posledních kolech. Teď chceme co nejrychleji udělat 40 bodů, abychom se zachránili, a pak můžeme koukat dál," zakončil Jankto.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články