Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Janda ve Slavii skončí, pomrkává po Turecku nebo Belgii

Praha – Záložník Petr Janda se rozstřílel a pomohl Slavii k postupu do klidného středu tabulky. Nejprve se trefil do sítě Českých Budějovic, proti Slovácku skóroval dokonce dvakrát. Sešívaní si však kanonýra v životní formě dlouho neužijí, v zimě Jandovi totiž končí smlouva a novou už podepsat v pražském klubu nehodlá. Dělá si zálusk na zahraniční angažmá, píše deník Sport.

Petr Janda
zdroj: ISIFA/VLP autor: Martin Divíšek

"Cítím, že potřebuju změnu, hraju českou ligu od osmnácti," řekl už na konci léta čtyřiadvacetiletý hráč. "Chci si vyzkoušet zahraničí," dodal.

Už na jaře se o něj zajímal francouzský prvoligový tým Lorient. Se Slavií se však nedohodl na výši odstupného. Po Jandovi údajně toužila i Sparta, ale také marně.

Janda neprožil klidný začátek podzimu, kvůli nechuti prodloužit smlouvu to neměl lehké pod trenéry Michalem Petroušem i Františkem Strakou. První mu hrozil přeřazením do B-týmu, nový kouč ho v prvním utkání proti Viktorii Žižkov nepostavil do základní sestavy.

Nyní se Janda a jeho agent intenzivně poohlížejí po dalších možnostech. "Zajímají se o něj už delší dobu dva turecké kluby, teď se přidal další z Belgie," prozradil hráčův agent Josef Vejmelka deníku Sport. Konkrétněji však mluvit nechtěl, vše je podle něj v počáteční fázi vyjednávání. Spekuluje se, že Galatasary Istanbul hledá běhavého pravého záložníka, není tedy vyloučeno, že by se mohl Janda stát spoluhráčem krajanů Milana Baroše a Tomáše Ujfalušiho.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články