Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Jako návrat do dětství. Bürkimu zápas bez diváků připomněl dávná léta

Zvláštní přirovnání si pro znovuotevření Bundesligy našel brankář Dortmundu Roman Bürki. Devětadvacetiletému Švýcarovi duel se Schalke, který Borussia za neúčasti fanoušků vyhrála jasně 4:0, připomněl zápasy z dětství.

Roman Bürki
zdroj: ČTK/DPA

"Nijak se to nelišilo od zápasů, které jsme hráli jako děti, tedy bez diváků a pro zábavu. Tak k tomu tým přistoupil. Pro fanoušky u televizních obrazovek to je skvělý výsledek," citovaly klubové stránky Bürkiho, který za Borussii odchytal 200. soutěžní utkání.

Jeho slova potvrdil i záložník Julian Brandt. "Preferoval bych, kdybychom hráli za normálních okolností. Všichni si musíme zvyknout, ale v takové situaci se to musíte pokusit užít. A to se nám povedlo. A jak lépe začít obnovenou sezonu než výhrou?" uvedl čtyřiadvacetiletý Němec, který asistoval u druhé a třetí trefy Dortmundu.

Je nám líto, video expirovalo.
Bundesliga je bez diváků zpět, Dortmund deklasoval Schalke 4:0

"Hráli jsme dobře, i když to nebylo dokonalé. Zvlášť ve druhé půli jsme se měli snažit udržet tu úroveň. Ale rychle jsme zvýšili na 3:0, to nám hrálo do karet. Ke konci už nám docházely síly. Na první zápas po dlouhé době to bylo dobré. Můžeme na něm stavět," konstatoval Brandt.

Spokojenost neskrýval ani trenér vestfálského mužstva Lucien Favre. Jeho svěřenci vyhráli v lize popáté za sebou a z druhé pozice ztrácí bod na vedoucí Bayern Mnichov, který má k dobru utkání na hřišti Unionu Berlín.

"Výsledek 4:0 je dobrý. Klíčové bylo, že jsme hráli dobře v obraně. Byla to nevídaná zkušenost. Žádný zvuk při střele, krásné přihrávce nebo gólu. Je to zvláštní. Naši fanoušci nám scházeli, ale hráči se dokázali soustředit na cíl," prohlásil dvaašedesátiletý Švýcar.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články