Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Jablonec zlomil hradecký odpor během pěti minut a vyhrál 2:1

Jablonec ‒ Bleskové údery dvojice Michal Trávník ‒ Mirzad Mehanovič rozhodly o osudu utkání mezi Jabloncem a Hradcem Králové. Svěřenci kouče Kluckého zužitkovali přesné centry Jaroslava Zeleného. "Votroci" sice po změně stran snížili zásluhou Ladislava Martana, ale více než korekci skóre už nestihli. Domácí proto poskočili na sedmé místo, hostům i nadále patří čtrnáctá pozice.

Fotbalisté Jablonce se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

V původním termínu, který byl stanoven na začátek prosince, se nehrálo kvůli sněhové kalamitě. Dnes bylo však hřiště v dobrém stavu. Hradec nezačal zle, ale ve 23. minutě otevřeli skóre domácí. Do vápna nacentroval Zelený a Trávník přesnou hlavičkou k tyči oslavil první ligový gól v jabloneckém dresu.

Na druhé straně vypálil z úhlu Trubač, ale brankář Valeš jeho střelu vykopl. O tři minuty později naopak zdvojnásobili náskok Severočeši. Po dalším centru Zeleného se prosadil rovněž hlavou Mehanovič, který tak navázal na únorové trefy proti Spartě (3:1).

Fotbalisté "Galácticos" se uklidnili a ještě do přestávky mohli z několika šancí přidat třetí zásah. Hradecký brankář Ottmar nicméně vyrazil Pospíšilovu střelu a ve 45. minutě zneutralizoval pokus osamoceného Trávníka.

"Votroci" vzhledem k nepříznivému stavu museli zvýšit ofenzivní aktivitu a domácím vznikal prostor na brejky. V 66. minutě po jednom z nich zachránil hosty po Mehanovičově ráně skvělým zákrokem Ottmar.

Hra se poté rychle přenesla před branku domácích a Martan zaznamenal technickou ranou k tyči první ligový gól. Hradec se pak tlačil za vyrovnáním, ale až na Šípkův pokus z 86. minuty si větší šanci nevytvořil.

16. kolo první fotbalové ligy:

FK Jablonec - FC Hradec Králové 2:1 (2:0)

Branky: 23. Trávník, 28. Mehanovič - 68. Martan. Rozhodčí: Julínek - Nádvorník, Flimmel. ŽK: Pospíšil - Žondra, Martan, Plašil. Diváci: 1644.

Jablonec: Valeš - Jankovič, Pernica, Beneš, Hanousek - Hübschman (83. Jiráček) - Trávník (90. Masopust), Pospíšil, Mehanovič, Zelený - Zrelák (69. Mihálik). Trenér: Klucký.

Hradec Králové: Ottmar - Krátký, Chleboun, Hůlka, Plašil - Jirsák (80. Šípek), Schwarz - Martan, Trubač (69. M. Černý), Malinský - Žondra (65. P. Černý). Trenéři: Pilný a Frimmel.

Zdeněk Klucký (trenér Jablonce): "Dnes šlo oběma mužstvům o hodně. Hradec je ve spodních patrech tabulky a my od nich také nejsme daleko a doma jsme chtěli vyhrát. Do utkání jsme vstoupili hůř a trvalo nám 20 minut, než jsme se dostali do tempa. Poté jsme dali branku, za pět minut druhou a vypracovali jsme si některé další pěkné akce. Ve druhé půli bylo utkání vyrovnané. Hradec hrál vabank, neměl co ztratit. Situaci jsme si zkomplikovali tím, že jsme si nechali vstřelit branku, a pak jsme se trošičku báli o výsledek. Ale vyhráli jsme, a to je důležité."

Milan Frimmel (trenér Hradce): "Utkání jsme nezačali špatně, do prvního gólu to byla vyrovnaná partie a nic nenasvědčovalo tomu, že dostaneme brzkou branku. Bohužel, stalo se. Byli jsme nedůrazní a po dvou centrech to bylo rázem 2:0. Brankám předcházely výborné centry, oba hráči byli v náběhu a krásně to trefili. V kabině jsme si řekli, že musíme zlepšit defenzivní činnost a pokusit se s tím ještě něco udělat. Bohužel se nám to nepodařilo, byť jsme dokázali snížit. Vnímáme, jak se mužstvo prezentuje herně, ale hraje se na body, a ty my opět nemáme."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články