Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Jablonec získal náhradu za Greguše, na hostování ze Sparty přichází Jiráček

Praha – Fotbalisty Jablonce posílí záložník Petr Jiráček. Do severočeského klubu přichází na roční hostování ze Sparty. Bývalý reprezentant, který zazářil na minulém evropském šampionátu, nahradí v kádru Jána Greguše, jenž přestoupil do Kodaně.

"Je to hráč, který má za sebou zkušenosti na mezinárodní a potažmo reprezentační úrovni. Věřím, že nám svými zkušenostmi a kvalitou pomůže. Nechtěl bych říkat, že je náhradou za Jána Greguše. Petr je také univerzál. V přípravě se rozhodneme, kde ho budeme stavět," řekl trenér Jablonce Zdenko Frťala.

Třicetiletý Jiráček ve Spartě vydržel jen jednu sezonu. Loni se vrátil do české ligy po nepříliš vydařeném působení v bundeslize v dresech Wolfsburgu a Hamburku. Ve Spartě se ale neprosadil do základní sestavy v konkurenci Lukáše Váchy a Lukáše Marečka.

V Jablonci by měl dostat větší prostor poté, co Severočechy opustil střední záložník Greguš. Slovenského reprezentanta zlákala nabídka od mistra dánské ligy.

Ze Sparty do Jablonce míří i odchovanec Martin Nový, který naposledy působil ve Vlašimi. Nyní bude dva roky hostovat v Jablonci. Z Letné odchází i útočník Daniel Turyna. Kanonýr dorostu Sparty bude hostovat na Slovensku v Senici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články