Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jablonec začal přípravu s Kotalem, Jarolím si hledá angažmá

Jablonec - Fotbalisté Jablonce dnes pod novým koučem Václavem Kotalem zahájili přípravu na nadcházející sezonu. Bývalý trenér Hradce Králové přivítal v týmu už i nové posily, záložníka Lukáše Zoubeleho a mladého obránce Marka Kyselu. Naopak zkušený středopolař Marek Jarolím si hledá nové angažmá. Z kádru, s nímž Jablonečtí počítají na novou sezonu, scházeli pouze útočník David Lafata, který je s národním týmem na Euru, a obránce Filip Novák. Ten má ještě volno po zápasech reprezentační jednadvacítky.

Václav Kotal
zdroj: ČTK autor: Břetislav Fiala

Kotal věří, že se Severočechům podaří nejlepšího kanonýra minulé sezony Lafatu udržet. "Krouží kolem něj Sparta. Uvidíme. Ale věřím, že zůstane v Jablonci. Jeho odchod by byl velkou ztrátou," řekl.

Vedle Zoubeleho a Kysely doplnil jablonecký kádr ještě další mladý zadák Dominik Simerský, jenž strávil jaro na hostování v Brně. "Obranná činnost byl asi největší problém v jarní sezoně. Přišli dva mladí obránci, tak věřím, že se o svoji šanci poperou," uvedl Kotal. Do přípravy zasáhlo také několik mladíků z B-týmu a navrátilců z hostování.

Od Zoubeleho si v Jablonci hodně slibují. "Myslím, že v Teplicích byl nedoceněný. Pamatuji si ho z předešlého angažmá v Kladně. Je to rychlostně a technicky velmi dobře vybavený hráč. Věřím, že se dokáže prosadit a hodně nám pomůže," podotkl Kotal, nástupce Františka Komňackého.

Jablonec žádné převratné změny v kádru neplánuje

Na odchodu je záložník Jarolím, jemuž skončila smlouva. "Hledá si angažmá, ale pořád je kmenovým hráčem Jablonce. Uvidíme, jak to dopadne. Nějaké nabídky na další hráče evidujeme, ale nic konkrétního není rozjednáno," uvedl Kotal.

Jeho asistentem bude Michal Šmarda. Roman Skuhravý a Pavel Drsek, kteří mají na starost juniorku, budou v případě potřeby k dispozici i A-mužstvu. Brankářům se bude věnovat Jan Stejskal, jenž připravuje gólmany i v české reprezentaci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články