Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Jablonec ve velkých potížích. Proti Spartě mu může chybět až 12 hráčů

Jablonec – S hodně prořídlou sestavou možná nastoupí v neděli proti Spartě fotbalisté Jablonce. Severočechům může z nejrůznějších důvodů chybět až dvanáct hráčů a trenér Zdenko Frťala bude mít potíže hlavně s tím, jak poskládat defenzivu.

Slavící fotbalisté Jablonce
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Jablonec na Letné nemůže nasadit trojici Petr Jiráček, Matěj Hybš a Martin Nový, která hostuje ze Sparty. Severočechy navíc sužuje rekordní marodka. Dlouhodobě zranění jsou Stanislav Tecl, Marek Kysela, David Breda, Matěj Kubista a brankář Michal Bárta a velký otazník pak visí nad startem Lukáše Masopusta, Matěje Končala, Víta Beneše a Martina Doležala.

"Podobnou marodku v Jablonci nepamatujeme. Je to velká překážka, která teď vygradovala zrovna před těžkým duelem na Spartě. Obzvlášť když se jedná vesměs o hráče, kteří by jistě nastupovali v základu," řekl tiskový mluvčí Jablonce Štěpán Hanuš.

Trenér Frťala se chce i v oslabené sestavě pokusit s Jabloncem udržet dosavadní neporazitelnost v této sezoně. "Naše marodka je až nepříjemná. Zranění nás provázejí od začátku přípravy, ale musíme se s tím dokázat poprat. Pořád máme kádr natolik široký, že do zápasu nejdeme se skromnými ambicemi. Chceme hrát důstojnou roli a být Spartě dobrým soupeřem," uvedl trenér Frťala.

"Věřím, že se na Spartu dobře připravíme. I když tři hráči, kteří jsou u nás na hostování, nemohou do zápasu nastoupit. Ale věřím, že kluci, kteří dostanou příležitost, je adekvátně nahradí," doplnil Frťala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články