Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jablonec v druhém poločase smetl Ostravu a zvítězil 4:0

Ostrava - Jablonečtí fotbalisté povzbuzení čtvrtečním postupem do čtvrtého předkola Evropské ligy zvládli dohrávku čtvrtého kola Gambrinus ligy fantasticky. Po bezbrankovém prvním poločase spustili kanonádu a během dvaadvaceti minut nasázeli domácímu Baníku čtyři branky. Každý gól měl přitom jiného autora, trefili se Piták, Vukadinovič, Vaněk a nakonec i Hubník.

Jablonecká radost
zdroj: AP autor: Fredrik Varfjell

Baník po čtyřgólové náloži v Plzni chtěl v úvodu jakoby mermomocí dokázat, že si skalp Mladé Boleslavi nepřipsal náhodou, a v úvodních deseti minutách Bazaly aplaudovaly jeho výkonu. Především přechod do útoku se pod koučem Svědíkem zrychlil k nepoznání, jenže domácí několik smrtících brejků v úvodu nedotáhli. Jejich tlaku tak odzvonil hostující Piták, který se po akci Jablonského ocitl na deseti metrech tváří v tvář Bártovi, který ale první vážnější příležitost soupeře reflexivně zlikvidoval.

Jablonec, který čtvrteční úspěšnou pohárovou sestavu z Evropské ligy v Norsku změnil na třech postech, se po vlažném nástupu začal vzpamatovávat a soupeře stále více tlačil do hloubky hřiště. Baník si přesto z jednoho z výpadů vypracoval roh a po něm i slibnou šanci, ale Fantišovi odražený balon sjel po nártu a přestřelil.

To už měli Severočeši zřetelnou územní převahu, jež však vázla na finální fázi. Největší možnost se tak zrodila spíše náhodně ve 37. minutě, když Bárta musel vyškrábnout Pitákův centr, na nějž žádný ze spoluhráčů nedosáhl.

Baník žil v naději na bodový zisk déle než hodinu. Pak ale Zawada ve vápně fauloval střídajícího Hubníka a Piták v 65. minutě korunoval hostující tlak vedoucím gólem. Domácí sice málem také gólově zareagovali, jenže Fantišově pokusu zblízka chyběla znovu větší přesnost.

Když v 74. minutě utekl po pravé straně Třešňák a jeho centr poslal další čerstvý hráč Vukadinovič hlavou do sítě podruhé, hra domácích se sesypala. Vaněk po kličkované na malém vápně parádně vymetl šibenici a čtvrtý gól připojil po chybě v ostravské obraně Hubník, který těsně předtím ještě orazítkoval břevno. Baník po kolapsu v závěru podruhé za sebou prohrál 0:4 a Jablonci už 339 minut nedal gól.

Baník Ostrava - Baumit Jablonec 0:4 (0:0)

Branky: 65. Piták z pen., 74. Vukadinovič, 81. Vaněk, 86. Hubník. Rozhodčí: Hrubeš - Mencl, Kotík. ŽK: Rolinc, Zawada, Droppa - Vaněk. Diváci: 6870.

Ostrava: Bárta - Zawada, Frydrych, Vomáčka, Dedič - Lukeš, Droppa, Kukec (72. Engelmann), Milosavljev (77. Kundrátek) - Fantiš, Rolinc (79. Kraut). Trenér: Svědík.
Jablonec: Špit - Kubista, Kysela, Beneš, Čížek (85. Hronek) - Vaněk, Loučka - Vošahlík (59. Hubník), Piták, Jablonský (69. Vukadinovič) - Třešňák. Trenér: Skuhravý.

Ohlasy trenérů po utkání

Trenér Baníku Martin SvědíkMartin Svědík (Ostrava): "Měli jsme do utkání dobrý vstup. Byli jsme agresivní, aktivní, chyběl nám snad jen větší důraz a chytrost v koncovce. Od dvacáté minuty začal hrát Jablonec svoji hru, kombinovat, byli silný na míči. Do druhého poločasu jsme šli s tím, že nesmíme inkasovat a musíme zkusit zápas zlomit gólem ze standardky. Utkání ale rozhodla nesmyslná penalta po chybě našeho hráče. Potom už byl Jablonec jednoznačně lepší a potrestal nás za chyby."

Nový trenér Jablonce Roman SkuhravýRoman Skuhravý (Jablonec): "Jeli jsme sem trochu s obavami, co s námi udělá náročné cestování po pohárovém utkání v Norsku. Z toho pramenil začátek, kdy jsme na tom byli špatně pohybově a pasivní. Už závěr prvního poločasu jsme ale měli jednoznačně v režii. Druhý poločas bylo jasné, že rozhodne první branka, kterou jsme vstřelili my. Byla to ale otázka času, protože jsme druhý poločas byli jasně lepší. Ve všech směrech jsme jasně dominovali a zaslouženě vyhráli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články