Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jablonec si z Kypru veze do odvety porážku 0:1

Nikósie - Fotbalisté Jablonce vstoupili do Evropské ligy porážkou 0:1 v úvodním duelu třetího předkola na hřišti Apoelu Nikósie. Hosté dnes ustáli počáteční nápor kyperského soupeře, v 55. minutě však po chybě ve středu obrany inkasovali z kopačky Solariho. Odveta se hraje za týden na severu Čech. Jablonecký kapitán Pavlík se při Zábojníkově absenci vrátil na pozici stopera a spolu s kolegy z týmu chtěl zapomenout na nedělní ligový debakl 1:4 v Olomouci. V úvodu se svěřenci trenéra Komňackého museli bránit. Kypřané hnáni bouřlivou kulisou zaplněného dvacetitisícového stadionu si vytvořili několik závarů, ale víc než Boaventurův nepřesný pokus ve skrumáži z úvodního náporu nevytěžili.

Severočeši, kteří se do evropských pohárů vrátili po tříleté pauze, se po deseti minutách oklepali a postupně otupili domácí tlak. Ve dvanácté minutě se dostal do zakončení Lafata, v akrobatické pozici však pálil jen do domácího brankáře.

Apoel zkoušel dobře pracující jabloneckou obranu překonat střelami zpoza vápna. Marcinho mířil v osmnácté minutě přesně a Špit se musel natahovat, aby vyrazil míč na roh. O chvíli později propadl centr z pravé strany až k volnému Charalambidesovi, kterému ale míč při zpracování odskočil a hostující gólman tak stačil zasáhnout.

Na opačné straně domácí brankář pouze sledoval, jak Kovaříkova zblokovaná střela těsně přeletěla břevno. I když měl Apoel územní převahu, Baumit dobře zhušťoval střed a k výrazným šancím protivníka dlouho nepouštěl. V 28. minutě pomohl hostům asistent, který chybně zvedl kvůli domnělému ofsajdu praporek a nepustil do samostatného úniku Solariho. 

Komňacký na začátku druhé půle zřejmě kvůli zranění stáhl zkušeného stopera Drska a jeho absence se záhy projevila. Jablonečtí v 55. minutě odvrátili centr jen k Marcinhovi, který využil volného středu v hostující obraně, vysunul Solariho a Špit se na přesnou střelu k tyči natahoval marně.



Historicky nejúspěšnějšímu kyperskému klubu, který loni v Lize mistrů uhrál remízu na hřišti Chelsea a neprohrál také s pozdějším vítězem Evropské ligy Atléticem Madrid, vedoucí gól pomohl. Domácí celek zpřesnil kombinaci a v 65. minutě mohl navýšit skóre. Agilní Boaventura však střílel vedle. Severočeši nemohli po pauze najít rytmus a k ohrožení kyperské branky se prakticky nedostávali. V úmorném vedru naopak museli až do posledních chvil čelit nebezpečným akcím Apoelu. V odvetě tak budou smazávat jednogólové manko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články