Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Jablonec si po desítigólové přestřelce rozdělil body se Znojmem

Jablonec – Deset gólů mohli vidět fanoušci v české fotbalové lize naposledy v sezoně 1995/96. Ligový rekord v počtu gólů v 5. kole vyrovnaly týmy Jablonce a Znojma, které si rozdělily body po remíze 5:5. Jablonečtí sice v zápase dvakrát vedli o dvě branky, ale konečnou podobu výsledku dal v nastaveném čase Reljič.

Jablonec byl po většinu utkání lepším týmem, ale už ve třetí minutě ho zaskočil hostující Helísek, který zblízka propálil gólmana Špita a připravil ho o šanci na sté čisté konto v kariéře. Pro Znojmo to byl teprve druhý zásah v sezoně a první po 287 minutách.

Domácí inkasovaná branka nabudila a rozjeli ofenzivní smršť, která vyústila v tři branky v podání Pitáka a dvou zásahů Kopice. Ten mohl ještě před pauzou zkompletovat hattrick, ale jeho ránu z bezprostřední blízkosti Hrubý vyrazil na roh.

Do druhé půle udělali oba trenéři po jedné změně. V kabině Jablonce zůstal zdravotně indisponovaný Kubista a nahradil ho Vošahlík hrající 150. ligový zápas. Jablonec začal podobně, jako skončil první poločas. Krátce po zahájení hry mohl přidat čtvrtou branku Piták po krásném centru Vaňka, ale vysoký míč z voleje poslal mimo.

Jenže pak začal úřadovat i nováček, který měl dosud nejhorší ofenzivu v lize. Po zaváhání domácí obrany snížil hlavou zkušený Heinz. Znojmo přežilo několik nebezpečných situací před svou brankou a čtvrthodiny před koncem vyrovnalo znovu zásluhou Heinze.

To však byla jen předzvěst gólových hodů. Domácím vrátili dvoubrankový náskok reprezentant Vaněk a Jablonský, který z malého vápna vstřelil svoji první ligovou branku. Už se zdálo, že se Jablonec pozitivně naladí na 4. předkolo Evropské ligy s Betisem Sevilla, jenže závěr patřil Znojmu. Nejprve Okleštěk snížil a v závěru si domácí nepohlídali brejk, Reljič si pohrál s obránci a přízemní střelou zařídil Znojmu třetí bod v sezoně.

Baumit Jablonec - 1. SC Znojmo 5:5 (3:1)

Branky: 34. a 38. Kopic, 15. Piták, 77. Vaněk, 81. Jablonský - 53. a 75. Heinz, 3. Helísek, 86. Okleštěk, 90. Reljič. Rozhodčí: Franěk - Filípek, Gallo. ŽK: Vaněk - Nepožitek, Heinz, Hrubý, Hnaníček, Reljič, Hrošovský. Diváci: 3150.

Jablonec: Špit - Kubista (46. Vošahlík), Kysela, Beneš, Novák - Loučka, Vaněk - Kopic (73. Jablonský), Piták (66. Třešňák), Čížek - Hubník. Trenér: Skuhravý.

Znojmo: Hrubý - Hříbek, Hnaníček, Jonov, Mudra - Buchta (71. Hrošovský), Zeba (46. Reljič) - Helísek, Nepožitek, Cihlář (65. Okleštěk) - Heinz. Trenér: Kalvoda.

Roman Skuhravý (trenér Jablonce): "Pokud se odehraje takový zápas, tak to v první řadě je chyba trenéra. Co jsme předvedli byla ukázka toho, jak se nehraje týmově. Dali jsme nad tým individuální výkony, z toho vznikla neskutečně chaotická defenzivní hra. Nebyla to facka, ale tvrdý direkt, ze kterého se musíme vlastními silami vzpamatovat. Pro sebe si to zanalyzuji, nevím, co pustím do týmu, s ohledem na pohár na to musíme zapomenout. Musím se omluvit fanouškům, čekali výhru a mi jim ji nedali, je to obrovská ztráta, za kterou nesu plnou zodpovědnost. Jsem zvyklý brát neúspěchy na sebe. Dnes je to neúspěch s velkou podporou hráčů. Takový hloupý, děsný zápas nepamatuji. Ještě dlouho mě bude budit ze spaní a snad jej už nikdy nezažiju. Pod dojmem výsledků z posledních kol jsme si šli zahrát fotbal, ale chyběla nám pokora před soupeřem."

Leoš Kalvoda (trenér Znojma): "Co k tomu říci. Výsledek 5:5 se ve fotbale vidí málokdy. Doufáme, že jsme se chytli střelecky. Ale když dáme venku pět branek, a přesto nevyhrajeme, tak to je trestuhodné. První půle byla špatná, sice jsme dali branku, ale zbytečně jsme se zatáhli a čekali jsme na ránu. A ta přišla. Hru oživil až příchod Reljiče, který si řekl o místo v základní sestavě. S jeho příchodem výrazně stoupla hra Marka Heinze. Nakonec se nám podařilo utkání dovést do remízového konce. Z Jablonce bude málokdo vozit body. Jablonec měl hodně šancí, ale branky, které dal, padly po našich školáckých chybách, nejen obránců, ale všech. Sbíráme zkušenosti, ale kluci si začínají věřit. Prověřili si, že se dá hrát s Plzní i Jabloncem."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články