Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Jablonec selhal v koncovce a po bezbrankové remíze v Evropské lize končí

Fotbalisté Jablonce dvojzápas s Pjunikem Jerevan nezvládli. V domácí odvetě 2. předkola Evropské ligy Severočeši remizovali 0:0 a po úvodní porážce 1:2 na arménské půdě skončili v kvalifikaci evropské soutěže už na první překážce. Na loňskou účast v základní skupině tak Jablonec nenaváže a přijde i o atraktivní souboj s anglickým Wolverhamptonem ve třetím předkole.

Zklamaní fotbalisté Jablonce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Jerevanské mužstvo ve druhém pohárovém souboji s českým soupeřem poprvé uspělo, v roce 2011 outsider vypadl s Plzní ve 2. předkole Ligy mistrů po prohrách 0:4 doma a 1:5 venku. Pjunik postupem do 3. předkola vyrovnal své pohárové maximum, skupinu ještě nikdy nehrál.

Jablonec podle očekávání začal aktivně a ve čtvrté minutě mohl otevřít skóre. Matoušek přihrál na Doležala, ale ten měl míč trochu za sebou a nedůraznou střelou hostujícího brankáře nepřekonal.

Ve 12. minutě zahrozil arménský vicemistr. Stankov vysunul kolmicí autora obou gólů Pjuniku z prvního duelu Miranjana, který křížnou střelou minul.

Na druhé straně pálil na dlouhou nohu Matoušek a nechtěně trefil před brankou stojícího spoluhráče Doležala.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Jablonec - Pjunik Jerevan

Ve 24. minutě domácí zajímavým signálem rozehráli standardku, ale Sýkora v dobré pozici na penaltě promáchl. "To byla asi naše největší tutovka. Ale to se stává," uvedl Sýkora.

Jablonec měl v první půli problémy v koncovce, po půlhodině hry se neprosadil ani Kratochvíl, jehož pokus z otočky se štěstím chytil vleže Dragojevič.

Osm minut po přestávce pálil po Matouškově zblokované střele ve velké šanci těsně vedle Jovovič.

Severočeši začali být postupem času nervózní a hosté se několikrát dostali do brejku. Po jednom z nich pálil po hodině hry Miranjan do Hanuše.

V 67. minutě po centru z pravé strany se Severočeši marně dožadovali odpískání penalty za údajnou Stankovovu ruku.

Do domácí hry se vkradla křeč a hosté umně poleháváním zápas kouskovali. V 87. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Vardanjan, kterého o minutu později napodobil domácí Břečka.

V šestiminutovém nastavení nejprve střídající Alfred v úniku minul jabloneckou branku a na druhé straně se pak postupové branky nedočkal domácí Krob, jenž těsně minul.

"Prohráli jsme si to sami, šancí jsme si vytvořili abnormálně hodně. Jednu jsme měli proměnit. Asi škoda, že jsme dali tolik těch gólů Slovácku a aspoň jeden si nenechali na dnešek. Asi jsme se vystříleli. Kdybychom dali Slovácku třeba 3:0, tak by dnes možná některá střela skončila v bráně," řekl útočník Martin Doležal.

FK Jablonec - Pjunik Jerevan 0:0

Rozhodčí: Lapočkin - Averjanov, Kudrjavcev (všichni Rus.). ŽK: Břečka, Jugas, Sýkora, Hübschman, Rada (trenér) - Stankov, Manucharjan, Vardanjan. ČK: 88. Břečka - 87. Vardanjan. Diváci: 3675. První zápas: 1:2, postoupil Pjunik.

Jablonec: Hanuš - Holík, Jugas, Břečka, Sýkora - Hübschman, Považanec - Kratochvíl (54. Krob), Matoušek (76. Pilík), Jovovič (66. Chramosta) - Doležal. Trenér: Rada.

Pjunik: Dragojevič - Stankov, Žestokov, Marku, Manucharjan - Jefimov, Jedigarjan (32. Simonjan), Mkrtčjan, Vardanjan, Ševčuk - Miranjan (90. Alfred). Trenér: Tarchanov.

Petr Rada (trenér Jablonce): "Zklamání je to veliké, to jsme nečekali. Hráči sedí v kabině, mají to v hlavách. Vypadnutí mrzí nás všechny, vedení, fanoušky. Šli jsme do dnešního zápasu s tím, že chceme postoupit. Věděli jsme, že po prohře 1:2 venku nám stačilo jakékoliv vítězství, pokud bychom vzadu udrželi nulu. Bohužel se to nepodařilo. Měli jsme dost šancí na to, abychom jeden gól vstřelili, bohužel jsme nebyli v zakončení klidní. Byli jsme zbrklí. V druhém poločase to bylo stejné, i když hosté zlobili brejky. Rozhodlo neproměňování šancí. Vyložených šancí tam tolik nebylo, Sýkorova ale byla stoprocentní. Byl to nacvičený signál, bohužel to netrefil. Střely ve druhém poločase byly poměrně přesné, ale hosté byli obětaví, skákali do toho. Měli jsme hru pod kontrolou, ale nevstřelili jsme branku. Dnes se v Evropě nedá nikdo podcenit, pokud hraje kvalifikaci pohárů. My jsme Pjunik viděli v přípravě v Rakousku, myslím, že tam jsou šikovní fotbalisté. Přesto jsme měli na to, v tom dvojzápase postoupit. Asi největší problém byl první poločas v Arménii, který jsme vyloženě prospali."

Alexandr Tarchanov (trenér Pjuniku): "Byl to nejlepší tým, proti kterému jsme kdy v pohárech hráli. Vloni jsme hráli ve 3. předkole, ale Jablonec byl silnější soupeř. Těšíme se na další zápas s anglickým soupeřem, určitě bude vyprodaný stadion."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články