Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jablonec se chce probojovat do pohárové Evropy, o titulu nemluví

Jablonec nad Nisou - Vedení fotbalistů Jablonce útok na mistrovský titul před startem ligového jara nevyhlásilo. Cílem Severočechů je do poslední chvíle bojovat o start v pohárové Evropě, spokojenost by panovala s konečným třetím místem a také s co nejdelší cestou v Ondrášovka cupu. V Jablonci panuje před víkendovým startem domácích soutěží až neobvyklý klid. Klub je po podzimu na čtvrtém místě s jednobodovou ztrátou na prvního, absolvoval nebývale vydařenou zimní přípravu.

"Ve hře jsme stále v obou soutěžích, a tak cílem je především postup do evropských pohárů. Vyhlásit útok na titul by od nás bylo troufalé, ale nezříkáme se ničeho, a pokud skončíme třetí, budeme spokojeni," prohlásil na dnešní tiskové konferenci sportovní ředitel severočeského klubu Petr Flodrman. Ziskem bronzu by klub vyrovnal svoje nejlepší historické umístění ze sezon 1995/96 a 1996/97.

Jablonec patřil mezi největší překvapení podzimu, často atakoval čelo tabulky a v nejužší špičce by se rád zabydlel trvaleji. I proto možná Severočeši lpěli především na tom, aby během zimy udrželi stávající kádr. "Pokud chceme hrát vysoko, bavit diváky a těšit naše sponzory, pak musíme hrát stále lépe. Proto jsme si dali za úkol udržet stávající kádr, případně ho ještě posílit," vysvětlil činovník záměry, které téměř vyšly.

Z klubu nakonec odešel jen Tomáš Čížek, jenž se znovu vrátil do Ruska. Příchod ambiciózního juniorského reprezentanta Tomáše Pekharta by však tuto ztrátu mohl přebít. "Minimum změn v týmu je určitě pozitivní zprávou a zima nám ukázala, že to mužstvu prospělo. Příprava nám totiž vyšla velmi dobře, možná až nad očekávání, teď jen abychom dobře vstoupili do ligy," přál si asistent Jozef Weber, který zastoupil před novináři hlavního kouče Františka Komňackého.

Jediným problémem pro Jablonec je počasí, které tradičně na severu Čech na počátku jara fotbalisty zlobí. Poslední přípravný zápas museli Jablonečtí o víkendu sehrát v Nymburce a moc si přejí, aby na svém vyhřívaném trávníku mohli vyběhnout alespoň na dva tréninky před nedělní premiérou proti Bohemians 1905.

Tomáš Pekhart
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články