Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Jablonec porazil Bohemians 1905 a je ve čtvrtfinále poháru

Praha - Fotbalisté Jablonce se stali třetím čtvrtfinalistou Poháru FAČR. Severočeši v odvetném osmifinále v Praze porazili 2:0 Bohemians 1905 a zopakovali výsledek z domácího utkání. V Ďolíčku se gólově prosadili v první půli Martin Pospíšil a po změně stran Ruslan Mingazov.

Jablonec měl v úvodu dvě velké šance, ale zaváhání domácí obrany ještě nepotrestali Jun ani Mingazov. Ve 13. minutě už si poradil Pospíšil, který po Kopicově přihrávce otevřel skóre umístěnou střelou k tyči. "Prvních čtrnáct patnáct minut jsme udělali čtyři chyby v rozehrávce a pustili Jablonec do jednogólového vedení. To je pak těžké zápas hrát, protože dali gól venku, což každé mužstvo uklidní," řekl trenér Bohemians Roman Pivarník.

"Naším cílem bylo vstřelit branku. Věděli jsme, že by pak Bohemka musela vstřelit čtyři, což by asi v jejich případě bylo hodně těžké. Po tom gólu, nechci říct, že to bylo rozhodnuté, ale už jsme hráli relativně v klidu," přiblížil záložník Pospíšil. Nedávná posila z Turkmenistánu Mingazov pak znovu selhal, když takřka sám před brankou překopl. Na druhé straně zase v dobré pozici z voleje minul také Bartek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Bohemians - Jablonec

Bohemians zahájili druhý poločas lépe a třetí celek ligové tabulky dostali pod tlak. Mikušovu střelu chytil gólman Hrubý a Brabec pak ze standardní situace hlavičkoval vedle. Hosté však v 60. minutě vedení zvýraznili. Mingazov utekl po pravé straně a tentokrát už přesvědčivě překonal padajícího Švengera. "Bohemka hrála velmi sympaticky, vytvořili si tam nějakou šanci, naštěstí jsme to ustáli. Když jsme dali druhý pojišťovací gól, tak už nebylo o čem. Zápas se dohrál a jsem rád, že jdeme v poháru dál," uvedl kouč Jablonce Jaroslav Šilhavý.

"Klokanům" v závěru nebyl přán ani čestný zásah. Tvrdou ránu střídajícího Lietavy zneškodnil Hrubý a Mikuš poté z dorážky opět netrefil prostor tří tyčí. Baumit tak vyhrál čtvrtý soutěžní zápas za sebou bez inkasované branky. "Naše výkony se lepší zápas od zápasu, ale nikterak bych to nechtěl přeceňovat. Myslím, že nás ještě čeká dlouhá cesta. Jsem rád, že máme takové výsledky, prezentujeme se takovým fotbalem, že góly střílíme a nedostáváme," dodal Šilhavý. Do dubnového pohárového čtvrtfinále už ve středu prošly Mladá Boleslav a druholigový Třinec.

Bohemians Praha 1905 - Baumit Jablonec 0:2 (0:1)

Branky: 13. M. Pospíšil, 60. Mingazov. Rozhodčí: Hrubeš - Štěrba, Fišer. První zápas 0:2, postoupil Jablonec. Diváci: 1 434.

Bohemians: Švenger - Moravec, E. Brabec, Šmíd, Šírl - Jindřišek, J. Rada - Engelmann (61. Lietava), Bartek, Mosquera - Mikuš (85. Havel). Trenér: Pivarník.

Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, M. Kysela, F. Novák - Hübschman, Rossi - Kopic, M. Pospíšil (85. Kubista), Mingazov (62. Crnkič) - Jun (71. Mihalik). Trenér: Šilhavý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články