Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Jablonec po 16 duelech nedal doma gól, s Boleslaví remizoval 0:0

Jablonec nad Nisou - Fotbalisté Jablonce remizovali v dohrávce úvodního ligového kola s Mladou Boleslaví 0:0. Souboj dvou týmů, které ve čtvrtek prohrály v předkole Evropské ligy, příliš gólových šancí nepřinesl a potvrdil, že ve vzájemných duelech bývají úspěšní hosté. Z posledních devíti zápasů vyhrál domácí celek jen jednou. Jablonečtí vyšli na vlastním stadionu poprvé po 16 utkáních střelecky naprázdno, přesto protáhli sérii bez porážky s Mladou Boleslaví na devět duelů.

Ve vzájemných zápasech ještě nikdy nepadly více než tři branky a první poločas naznačil, že tradice nejspíš zůstane zachovaná. Jablonec sice odstartoval tlakem, ale k opravdu gólovým šancím to nevedlo. Nejvíce hrozil nejlepší střelec uplynulé sezony Lafata. Nejprve po sedmi minutách hlavičkoval kousek nad a pak připravil pozici pro Kopice, který pálil do boční sítě.

Po půlhodině hry mohlo znenadání udeřit na opačné straně: Šírl poslal do vápna nadýchaný centr a Špit jen sledoval, jak Táborského hlavička těsně minula levou tyč. Od té doby se obraz hry pozvolna vyrovnal a v závěru poločasu měli blíž k vedoucímu gólu Mladoboleslavští. Táborského přízemní centr usměrňoval v 41. minutě patičkou Chramosta, ale Špit stačil míč vyškrábnout.

Jablonci v záloze znatelně chyběl zraněný dirigent Jarolím a před hosty se tak nečekaně často otevíral střed hřiště. Jenže ani jeden z rychlých brejků do rozhozené domácí obrany Středočeši nedotáhli. Wojnar krátce po přestávce zamířil slabou střelou vedle a Štohanzl pro změnu nad. Domácí ožili s příchodem střídajícího Vošahlíka a právě reprezentant do 21 let se po hodině hry ocitl v největší šanci zápasu. Další příležitost už si Baumit nevytvořil, a přestože dal v předešlých 10 domácích ligových duelech 33 gólů, dnes vyšel naprázdno. Nakonec mohl zůstat i bez bodu, ale Janíčkova hlavička pouze skončila na břevně.

Je nám líto, video expirovalo.
FK Baumit Jablonec - FK Mladá Boleslav

Remíza je zasloužená, shodli se trenéři

"I když utkání skončilo dietně bez branek, bylo vidět, že obě mužstva chtějí střílet góly a zvítězit. My jsme vycházeli z brejkové taktiky a snažili se dobře pokrýt křídelní prostory a náběhy Jablonce, což se nám celkem podařilo zvládnout," uvedl kouč Mladé Boleslavi Miroslav Koubek.

Jabloneckému kouči Františku Komňackému chyběla lepší finální fáze. "Dobře organizovaná obrana Boleslavi nepropustila žádný z těch balonů, které jsme se tam snažili procpat. To byl náš největší problém, protože převahu jsme si vytvořili a v druhé půli byla znatelnější. Jenže šancí jsme měli málo, střel na branku ještě méně," litoval. "Na druhou stranu při brejkových situacích nám tam soupeř několikrát podkouřil a dvakrát nás podržel Špit," uznal Komňacký.

Baumit Jablonec - FK Mladá Boleslav 0:0

Rozhodčí: Drábek - Ubias, T. Kovařík. ŽK: Kopic - Štohanzl, Šírl, Janíček. Diváci: 3 120.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články