Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Jablonec otočil zápas s Ostravou a dotáhl se na čelo tabulky

Jablonec nad Nisou - Fotbalisté Jablonce vyhráli v dohrávce čtvrtého kola první ligy nad Ostravou 2:1, přestože brzy prohrávali po gólu Ličky. Před pauzou vyrovnal Pavlík z trestného kopu a o výhře domácích rozhodla trefa stopera Drska krátce po přestávce. Severočeši se dotáhli bodově na čelo tabulky a na třetím místě jsou jen kvůli horšímu skóre. Jablonečtí letos hrají otevřený fotbal a také proti Ostravě se pustili do útočení bez většího vyčkávání. Už ve druhé minutě po chybě Nevese nastřelil Lafata spojnici břevna a tyče ostravské branky. Další informace nabízí server fotbalživě.cz.

Baník ale prožil úvodní minuty bez větších následků a brzy začal ukazovat své největší zbraně: rychlost v přechodu do ofenzivy a zakončení bez váhání. Poprvé dokázali hosté přelstít střed jablonecké sestavy v 17. minutě, kdy Zeher tvrdě, ale nepřesně vypálil z hranice šestnáctky. O dvě minuty později už ale podobná akce gól přinesla - míč doputoval od Varadiho k Ličkovi a jeho jistá střela k tyči přinesla hostům vedení. 

Domácí na chvíli ztratili pohodu, ale závěr poločasu už byl opět v jejich moci. Lafata po centru Drska z levé strany sice ještě branku netrefil, ale Pavlík se ve 41. minutě nemýlil. Na jeho dělovku z trestného kopu ze třiceti metrů asi brankář Buček nějaký čas nezapomene, i když na vině byla spíše "hladová" zeď, v níž se mu rozestoupili spoluhráči.


Po poločase už zápas patřil jabloneckým

A brzy po pauze Severočeši vývoj utkání otočili. Hned na úvod ještě zachránil hosty Buček, který vyrazil hlavičku Eliáše, ale pak přišly slabší chvíle stopera Nevese. Nejprve zavinil zbytečný roh, při kterém neuhlídal na zadní tyči Drska a ten dokázal do sítě dopravit prodloužený centr od stoperského kolegy Hubera. 

Jablonec i po brance ovládal hřiště a další šance měli Lafata i střídající Vukovič, ale všechny pokusy končily u pozorného Bučka. Hosté se dostali k větší ofenzivě až v závěru a jedenáct minut před koncem byli blízko vyrovnání. Strnad po závaru v šestnáctce překonal i brankáře Špita, jenže dobíhající Zábojník míč vykopl třicet centimetrů před čarou do bezpečí.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání FK Baumit Jablonec - FC Baník Ostrava
Petr Pavlík
zdroj: ČTK autor: Břetislav Fiala

Hlavní zprávy

Nejčtenější články