Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Jablonec na těžkém terénu remizoval s Mladou Boleslaví, Jarolím dál čeká na výhru

Po dvou venkovních porážkách se vrátil Jablonec na Střelnici, ani výhoda domácího prostředí ale Severočechům tři body nepřinesla. Třetí tým tabulky na hřišti připomínajícím oranici remizoval se sestupem ohroženou Mladou Boleslaví 1:1. Hosty poslal v 16. minutě premiérovým gólem v nejvyšší soutěži do vedení David Šimek, ale ještě do pauzy vyrovnal Miloš Kratochvíl. Boleslav ani v devátém ligovém utkání po návratu trenéra Karla Jarolíma nevyhrála a na plný bodový zisk čeká 11 kol.

Utkání Jablonec - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Jablonec kvůli špatnému terénu nehrál předchozí domácí ligový zápas se Slováckem ani pohárový duel s Líšní.

Pracovníci severočeského klubu dokázali dát trávník do způsobilého stavu, byť byla hrací plocha velmi měkká a místy rozbahněná.

Zápas se měl hrát původně až od 18:00, vedení soutěže ale v minulém týdnu, kdy ještě panovaly silné mrazy, posunulo výkop o dvě hodiny dopředu.

Do zápasu překvapivě vstoupili lépe hosté, kteří v minulém kole po inkasovaném gólu v 86. minutě remizovali s Plzní 2:2.

Po čtvrthodině rozehrál bývalý jablonecký ofenzivní záložník Ladra přímý kop z levé strany a Šimek hlavičkou prodloužil míč do sítě. Třiadvacetiletý stoper si v 29. ligovém utkání kariéry připsal premiérový gól.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Jablonec - Mladá Boleslav

V 31. minutě podržel domácí brankář Hanuš, který vyrazil Dancákovu střelu. Jablonečtí v závěru poločasu přidali a aktivní byl především Kratochvíl.

V 35. minutě ještě Diviše nepropálil, ale o dvě minuty později už v další šanci po Preislerově zaváhání zamířil přesně k zadní tyči.

Záložník Severočechů odčinil neproměněnou penaltu z minulého kola v Ostravě a v jarní části nejvyšší soutěže skóroval už počtvrté. Kratochvíl mohl do přestávky dokonce otočit stav, ale v další šanci minul.

Oproti svižnému prvnímu poločasu s řadou možností po změně stran i vinou horšícího se terénu ubylo příležitostí. Čtvrt hodiny před koncem vypálil Takács a Jablonec zachránil Hanuš.

Poté po kontaktu s Považancem spadl ve vápně střídající Dominik Mašek, ale rozhodčí Marek penaltu pro hosty neodpískal.

Souboj bývalých trenérů české reprezentace mezi domácím Radou a hostujícím Jarolímem tak vítěze neměl.

FK Jablonec - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:1)

Branky: 37. Kratochvíl - 16. Šimek. Rozhodčí: Marek - Caletka, Antoníček - Hrubeš (video). ŽK: Martinec - Malínský.

Jablonec: Hanuš - Holík, Martinec, Zelený, Krob - Považanec - Kratochvíl, Kubista, Schranz (73. Pleštil), Jovovič (90. Podaný) - Doležal. Trenér: Rada.

M. Boleslav: Diviš - Douděra, Šimek, Křapka, Preisler - Takács, Dancák - Malínský (67. Skalák), Ladra (73. D. Mašek), Zmrhal (90.+4 Jakub Klíma) - Škoda (68. Drchal). Trenér: Jarolím.

Petr Rada (trenér Jablonce): "Ztratili jsme doma dva body, i když jsme do zápasu vstoupili poměrně dobře. Měli jsme dvě situace, ale nebyli jsme důrazní. Ze začátku byl terén ještě slušný, ale postupně už bylo hřiště horší. Dostali jsme se do nevýhody, ze standardky jsme inkasovali branku, která samozřejmě soupeře hodně povzbudila. My jsme ale pořád vyvíjeli tlak a pak jsme vyrovnali. O pauze jsem hráče upozorňoval, že musíme být dopředu aktivnější. To se prvních 25 minut potvrdilo, ale vyloženou šanci jsme si nevytvořili. Podržel nás Hanuš, který chytil Takácsovu střelu. Celkově asi bojovnému zápasu remíza odpovídá. Na obou stranách moc šancí nebylo, hřiště asi bylo pro oba týmy trochu větší překážka, než jsme čekali. Musíme se rychle oklepat a připravit na Slovácko."

Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Do utkání jsme vstoupili podle představ. Chtěli jsme být aktivní, nenechat jim klid na balonu. Myslím, že se nám to celkem dařilo. Dostali jsme se do vedení, průběh byl pro nás příznivý. Za stavu 1:0 měl Dancák velmi dobrou příležitost na zvýšení, škoda, že se to nepovedlo. Poslední čtvrthodinku první půle jsme z toho trochu vypadli a Jablonci se po naší chybě povedlo vyrovnat. V druhém poločase terén nenahrával tomu, aby se hrál bůhvíjaký kombinační fotbal. Přesto jsme se snažili držet míč, aby Jablonec hrál více bez balonu. Víme, že to stojí síly. Chtěli jsme si z toho vytvořit nějaké příležitosti. Nepodařilo se, ale ani jsme neinkasovali, takže to skončilo 1:1. Série bez výhry není nic příjemného. Jestli na tom hledat něco pozitivního, tak se herní projev po té krátké přípravě a po tom, co se mužstvo trošku pozměnilo, zlepšil. Jen potřebujeme to nejpodstatnější - dotáhnout to konečně někdy ke třem bodům."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články