Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Jablonec na cennou trofej nedosáhl, s Rijekou prohrál 0:3

Olgarve - Jednoznačným vítězstvím chorvatského celku HNK Rijeka skončilo finále Atlantic Cupu, přípravného fotbalového turnaje v Portugalsku. Proti Jablonci, který se do bitvy o titul probojoval po vítězstvích nad Šachtarem Doněck a Örebro, vstřelil všechny branky během druhé půle. Síť za zády brankáře Hrubého postupně rozvlnili Gavranovič, Gorgon a Crnič.

Jablonec v předešlých dvou duelech turnaje v Algarve nejprve na penalty porazil silný Šachtar Doněck a poté zvítězil 2:0 nad Örebro, finále mu ale hrubě nevyšlo. Severočeši od začátku zaostávali ve všech herních činnostech a vážněji zahrozili až v závěru za stavu 0:3, kdy z přímého kopu trefila břevno zimní posila Jakub Považanec.

"Rijeka dokázala, proč je vedoucím týmem chorvatské ligy. Byla lepší skoro ve všem - v držení míče, v rychlosti i v osobních soubojích. Jejich mužstvo už hraje delší dobu pohromadě a jejich šňůra 40 zápasů bez porážky to jen dokazuje. Takhle daleko jako oni s naším mužstvem ještě nejsme," řekl jablonecký trenér Zdeněk Klucký.

První porážku v zimní přípravě si připsala i Mladá Boleslav. Vítěz Tipsport ligy nečekaně podlehl osmému týmu slovenské ligy Dunajské Stredě 1:3, když všechny branky inkasoval mezi 31. a 38. minutou.

Nedařilo se ani Bohemians 1905. "Klokani" podlehli na soustředění v Turecku čtvrtému týmu dánské ligy Randers 0:2. Karviná remizovala s úřadujícím bosenským vicemistrem Tuzlou 1:1 a nevyhrálo ani Brno, které se rozešlo s ruským druholigovým Tosnem smírně 2:2.

Finále přípravného fotbalového turnaje Atlantic Cup v Portugalsku:

FK Jablonec - HNK Rijeka 0:3 (0:0)

Branky: 50. Gavranovič, 70. Gorgon, 80. Črnic.

Jablonec: Hrubý - Masopust, Pernica, Hübschman, Zelený (63. Mihálik) - Pospíšil (68. Jankovič), Jiráček (68. Kubista) - Diviš (68. Trávník), Mehanovič (63. Považanec), Hanousek - Doležal. Trenér: Klucký.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články