Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jablonec deklasoval Budějovice 5:0, v semifinále jde na Spartu

Jablonec - Fotbalisté Jablonce deklasovali v odvetě čtvrtfinále Poháru České pošty České Budějovice 5:0 a jako poslední postoupili do semifinále. První zápas na jihu Čech skončil bez branek. Jablonec narazí na Spartu, druhou dvojici tvoří Olomouc a Teplice. Úvodní semifinálové zápasy jsou na programu 11. dubna.

David Lafata
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Jablonec po pěti zápasech bez výhry ztrácí v lize reálnou naději na příčky zaručující účast v evropských pohárech, a tak kouč František Komňacký nasadil do domácího poháru nejsilnější sestavu. To Jihočeši šetřili opory na záchranářské boje, doma nechali oba veterány Otepku s Řepkou i brankáře Daňka. Krajčík chyběl kvůli dohodě mezi kluby.

Jablonec od úvodu diktoval tempo a teprve druhou soutěžní výhru v jarní sezoně si zajistil už během úvodní půle. Skóre otevřel v 17. minutě Pavlík, gólman Delač na jeho umístěnou střelu z hranice vápna nedosáhl.

Baumit pokračoval v náporu a po půlhodině zvýšil po rohu hlavičkou Eliáš. Ve 40. minutě pak zasadil Dynamu z penalty třetí úder nejlepší ligový střelec Lafata, který zlomil čtyřzápasové čekání na gól a skóroval v šestém z posledních sedmi duelů proti bývalému klubu z jihu Čech.

Po změně stran si Severočeši zvedli ligovým trápením pošramocené sebevědomí ještě čtvrtým a pátým přesným zásahem. V 57. minutě nejprve Piták dorazil do sítě Lafatovu střelu a čtvrt hodiny před koncem uzavřel skóre střídající Třešňák.

Je nám líto, video expirovalo.
Pelta musel sáhnout k pokutám
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články