Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Jablonec chce v Nikósii odčinit debakl s Olomoucí

Nikósie - Fotbalisté Jablonce se po třech letech vracejí do evropských pohárů a věří, že jejich účinkování nebude mít stejně jako v sezoně 2007/08 pouze epizodní charakter. V dnešním úvodním utkání třetího předkola Evropské ligy na hřišti kyperského Apoelu Nikósie budou Severočeši zápolit nejen s nebezpečným protivníkem, který loni senzačně prošel do základní skupiny Ligy mistrů, a s třicetistupňovým vedrem, ale také s následky nedělního ligového debaklu 1:4 v Olomouci. Zápas začne v 19:00 a řídit ho bude rozhodčí Simon Lee Evans z Walesu.

Kouč František Komňacký neskrýval po propadáku na Hané velkou nespokojenost. S hráči si nepovedené utkání na začátku týdne vyříkal a věří, že v Nikósii vyženou Olomouc z hlavy a předvedou mnohem lepší výkon. "Času na to, abychom se v tom zápase s Olomoucí nějak zvlášť pitvali, je málo. Musíme teď zmobilizovat síly a udělat vše pro to, abychom nastoupili na Kypru s čistou hlavou jako soustředěný a připravený tým. Víme, že jsme udělali v Olomouci ostudu a musíme se vyvarovat toho, aby se to někdy opakovalo," prohlásil Komňacký, který se bude muset obejít bez zraněného Zábojníka.

Jablonečtí nejsou favoritem

Je nám líto, video expirovalo.
Jablonec před utkáním s Nikósií

Historicky nejúspěšnější kyperský klub s dvaceti mistrovskými tituly před rokem nečekaně postoupil přes FC Kodaň do základní skupiny Ligy mistrů, kde dokázal remizovat na hřišti londýnské Chelsea a doma s pozdějším vítězem Evropské ligy Atlétikem Madrid. V uplynulé ligové sezoně Apoel přepustil domácí primát městskému rivalovi Omonii a kouč Ivan Jovanovič proto v letní pauze okysličil tým hned třemi brazilskými hráči. Poslední z nich útočník Ailton Almeida dorazil na ostrov ve Středozemním moři na začátku týdne právě z týmu loňského soupeře FC Kodaň.

Komňacký má o soupeři dostatek informací. Před týdnem se osobně vypravil sledovat odvetu druhého předkola, ve které Apoel porazil litevský Tauras hladce 3:1. Venku předtím vyhrál 3:0. "Kypřané rozhodně nebudou lehkým soupeřem. Řekl bych, že stylem se velmi podobají právě Olomouci. I z tohoto pohledu tedy možná ta facka přišla v pravý čas," podotkl Komňacký.

Jablonec nechce dopadnout jako před dvanácti lety, kdy v tehdejším Poháru vítězů pohárů nestačil na podceňovaný Apollon Limassol. "Kyperský fotbal šel v posledních letech nahoru, na druhou stranu by nebylo dobře jít do toho s přílišným respektem. Jsem přesvědčen, že česká liga je na stejné nebo možná i vyšší úrovni než kyperská. Proto si myslím, že naše šance jsou docela vysoké," uvedl jablonecký trenér.

Kyperská strana však nešetří sebevědomím

"Myslím, že v minulé sezoně jsme ukázali, že můžeme dosáhnout velkých věcí. Chceme si zajistit dobrou výchozí pozici do odvety," řekl kouč Jovanovič, který před sedmi lety nahradil na lavičce Apoelu českého trenéra Dušana Uhrina staršího. Pamatuje tak šest sezon starý souboj s pražskou Spartou v předkole Ligy mistrů. Letenští sice postoupili, o výsledek se však báli do posledních sekund.

Předpokládané sestavy:

APOEL: Chiotis - Boaventura, Grnčarov, Jorge, Pursaitidis - Morais, Broerse, Charalambides, Manduca - Marcinho, Solari.

Jablonec: Špit - Krajčík, Pavlík, Drsek, Jablonský - Haurdič, Jarolím, Loučka, Eliáš, Kovařík - Lafata.

František Komňacký
zdroj: fkjablonec.cz
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články