Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Jablonec chce už v Albánii vykročit k postupu

Vlora (Albánie) - Vedro, pekelná atmosféra i nevyzpytatelný soupeř. To všechno čeká na jablonecké fotbalisty ve čtvrtek večer, kdy vstoupí na půdě albánského klubu Flamurtari Vlora do Evropské ligy. Mají co napravovat, neboť před rokem hned jejich první krok na evropské půdě s Apoelem Nikósie znamenal pro ambiciózní klub vyřazení. Letos by případné vyřazení v 2. předkole bylo blamáží. Proto chce už v prvním utkání uhrát dobrý výsledek pro odvetu. Duel začíná v 17:30. Hlavním rozhodčím bude dvaatřicetiletý Rus Sergej Karasev. Odveta je na pořadu 21. července.

FK Baumit Jablonec
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Albánský fotbal sice nemá zcela špatné jméno, jenže Flamurtari nepatří pravidelně do špičky. Titul nevyhrál dvě desetiletí, a když se už dostane do pohárů, bývá z toho i ostuda. Jako před rokem, kdy dostal na půdě průměrného skotského Motherwellu osm branek. Jenže letos prý je tým, v němž jsou pouze Albánci a Makedonci, k nepoznání. Na úvod kvalifikace dost nečekaně poslal mimo hru Podgoricu už po prvním duelu, který vyhrál v Černé Hoře 3:1, a doma si tak mohl dovolit slabý výkon v druhé polovině souboje, kdy už jen kontroloval postup.

Oba zápasy mají Jablonečtí dobře zmapovány. "První duel viděl na vlastní oči asistent Weber, druhý jsem navštívil osobně," uvedl před odletem do chudé země na jihu Evropy trenér František Komňacký, podle kterého soupeř svým výkony překvapil. "K očekávané sázce na rychlé a kvalitní kontry přidali neobvykle vyspělý taktický výkon, soupeř se prakticky nedostával do šancí. Brání až v osmi lidech," řekl kouč.

Roli mohou sehrát i další vlivy jako teplota blížící se čtyřicítce a vyprodaný stadion plný hlučných fanoušků. Ovšem nic z toho prý nemůže být důvodem k tomu, aby Severočeši hledali výmluvy. "Čeká náš těžký soupeř, ale máme tak zkušený tým, že si s různými vlivy musíme poradit," prohlásil Komňacký, který nemůže počítat se zraněnými Zábojníkem, Haurdičem, Krajčíkem a Vukovičem.

Má však v kádru Davida Lafatu. Nejlepší ligový kanonýr loňské sezony má za sebou kvůli účasti na Kirin Cupu v Japonsku s českou reprezentací jen krátkou dovolenou a navíc ho trápilo onemocnění dutin. I tak se dokázal dostat do výborné pohody a v přípravě pálil jeden gól za druhým. "Je to profesionál, který svých zkušeností využil k tomu, aby byl dostatečně připraven," pochválil svého svěřence trenér.

Předpokládaná sestava Jablonce:

Špit - Eliáš, Pavlík, Štochl, Jablonský - Loučka - Kopic, Jarolím, Piták, Kovařík - Lafata.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články