Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jablonec chce proti Bohemians 1905 první výhru

Jablonec n. Nisou - V opačné roli než v předchozích sezonách se potkají fotbalisté Jablonce a Bohemians 1905 v dnešní dohrávce 3. kola první ligy. Zatímco v minulých letech byli Severočeši díky svému postavení v tabulce jednoznačnými favority, letos vyšel vstup do soutěže lépe pražskému klubu, který vyhrál obě utkání. Jablonec má na kontě pouze bod a další ztráta by mohla přinést na Střelnici nečekanou nervozitu. Baumit se ale představil proti Alkmaaru i na Spartě ve velmi dobrém světle a totéž slibuje i na dnešek. Přímý přenos utkání sledujte od 18:00 na ČT4 a webu ct4sport.cz.

Fotbalový stadion v Jablonci
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Samozřejmě bodů nemáme na rozdávání, potřebujeme už konečně vyhrát. Žádná panika ale nepanuje. Herně jsme sehráli vydařená utkání s Alkmaarem a na Spartě a teď jen musíme dobrý výkon přetavit ve tři body," řekl jablonecký kouč František Komňacký, kterého těší, že se mu pozvolna vyprazdňuje marodka. Mimo hru již zůstávají jen tři fotbalisté.

"Klokani" už ani nepamatují, jak vítězství nad Jabloncem chutná. Nevyhráli posledních dvanáct vzájemných duelů, naposledy se jim to podařilo před jedenácti lety. "Kéž bychom to nyní prolomili. Myslím, že v těch předešlých vzájemných zápasech jsme nepropadli. Je to jen o tom, aby se hráči dokázali vyrovnat s tím, že jsme schopni hrát s takhle silným soupeřem. Ten zápas bude o hlavách," mínil kouč Pražanů Pavel Medynský.

Radost hráčů Bohemians
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Jeho tým by mohl těžit z toho, že Severočeši budou pod tlakem. "Pokud budeme držet dobrý stav, mohli by být domácí trošku nervózní. Na druhou stranu mají vyspělý tým, který by se s ním měl vyrovnat," podotkl Medynský.

Očekává, že jeho svěřenci navážou na bojovné výkony se Slavií i Plzní. "I v Jablonci se chceme poprat o body. Byli bychom rádi, kdyby se to promítlo do zápasu tou naší dravostí a vůlí," řekl trenér hostů. Bohemians se mimo Prahu představí v lize poprvé od 26. kola, hraného na konci dubna. Od té doby odehráli pět zápasů v Edenu a jednou se představili na Letné proti Spartě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články