Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jablonec chce proti Apoelu smazat manko zlepšenou ofenzivou

Jablonec - Fotbalisty Jablonce čeká dnes večer odveta třetího předkola Evropské ligy proti Apoelu Nikósie. Severočeši si z Kypru přivezli porážku 0:1 a po sérii rozpačitých výkonů potřebují zvítězit. Za klíč k postupu do další fáze považují odvážnější výkon než v úvodním duelu před týdnem. Na Kypru jablonečtí hráči příliš nebezpeční nebyli a nakonec přijali i těsnou porážku 0:1. "Rozhodně to není beznadějné, do odvety je to hratelný výsledek. Musíme ale zlepšit ofenzivu," uvedl kouč František Komňacký. Zápas, jehož hlavním rozhodčím je Fin Tony Asumaa, začíná ve 20:00. Přímý přenos odvysílá ČT4 a web SportŽivě.cz.

Severočeši chtějí eliminovat silné kyperské zbraně - dobrou kombinaci a časté držení míče. "Když nemají balon, hodně jim to vadí. Proto ho budeme muset doma víc držet, lépe kombinovat a snažit se je utahat. Musíme hrát víc dopředu a být nebezpečnější před jejich brankou," prohlásil stoper Pavel Drsek, který kvůli zranění vynechal nedělní ligový zápas s Teplicemi. Zdravotní potíže měli také Petr Zábojník a Tomáš Jablonský.

Jablonec zatím marně hledá jarní formu. Ze čtyř soutěžních duelů nové sezony zvítězil jen v tom prvním proti Brnu, pak selhal v Olomouci a po prohře na Kypru ztratil o víkendu až v nastavení takřka vyhraný zápas s Teplicemi.

"Věřím, že nás to nepoznamená. Pohár a liga je něco jiného," řekl útočník Tomáš Pekhart, s třemi brankami stále jediný jablonecký střelec sezony. Další trefu by rád přidal ve čtvrtek. "Musíme vytvořit tlak na jejich obranu, tam asi nebudou tak silní," mínil.



Domácím by mělo vyhovovat přijatelnější klima, než jaké panovalo před týdnem v rozpálené Nikósii. Apoel však dovede na hřišti soupeře překvapit. Loni v prosinci šokoval při své premiéře v Lize mistrů remízou 2:2 na hřišti Chelsea a s bodem se vracel také ze stadionu pozdějšího vítěze Evropské ligy Atlétika Madrid. Takový výsledek by nejúspěšnějšímu kyperskému klubu historie stačil v Jablonci k postupu.

Je nám líto, video expirovalo.
Jablonec se připravuje na Apoel
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články