Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Jablonec chce odskočit Spartě, musí však porazit Duklu

Praha – Velmi dobrou pozici by si chtěli i po pondělní dohrávce 9. kola první ligy udržet fotbalisté Jablonce, kteří na svém stadionu přivítají Duklu Praha. V dobré formě hrající Severočeši jsou prozatím na děleném prvním místě společně s Plzní a po mírném zaváhání Viktorie by je mohlo případné vítězství posunout do čela. To Dukle se v posledních týdnech vůbec nedaří, když si v této sezoně připsala pouze jediné vítězství. Zápas můžete sledovat od 18:30 na ČT sport nebo na našem webu.

Jablonec by rád využil i zaváhání třetí Olomouce a čtvrté Sparty a vzdálil se oběma konkurentům v tabulce. Potřebuje k tomu na svém hřišti po dvou zápasech bez výhry znovu naplno bodovat.

"Vzhledem k posledním výsledkům v domácím prostředí, to znamená porážce se Spartou a remíze s Příbramí, bychom chtěli zase získat tři body. To je jednoznačné, abychom zůstali v kontaktu se špičkou tabulky," řekl trenér Václav Kotal. "Dukla bude určitě těžký soupeř, který kvalitně brání, trpělivě kombinuje a má nepříjemný protiútok. Na to si musíme dát pozor a nenechat se strhnout k nějakému bezhlavému útočení," doplnil kouč, jenž oslaví den po utkání 60. narozeniny.

Dukla venku nevyhrála pětkrát za sebou, naposledy naplno bodovala v dubnu právě v Jablonci. V minulé sezoně se v obou vzájemných ligových zápasech radoval z výhry hostující tým.

Kouč Luboš Kozel, který Jablonec krátce vedl v roce 2007, očekává velmi silného soupeře. "Po změně trenéra dostalo mužstvo nový impulz. Proběhlo několik změn v kádru, hlavně co se mladých hráčů týče, a to přineslo hodně zlepšení v defenzivě a organizaci hry," uvedl trenér Dukly.

"Hrají trochu víc na rychlý přechod do útoku než dřív a přináší jim to úspěch. Do Jablonce určitě nejedeme s poraženeckou náladou, chceme překvapit a přivézt si nějaké body," řekl Kozel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články