Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Jablonec bude hledat recept na Komličenka, Sparta v neděli přivítá Baník

Sobotní program nejvyšší fotbalové soutěže zahrnuje souboj Jablonce s Mladou Boleslaví, v němž se Severočeši pokusí zastavit kanonýra Nikolaje Komličenka. Víkendové zápasy poté v neděli zakončí duel Sparty s Baníkem Ostrava, v němž půjde o třetí příčku v tabulce soutěže.

Utkání Jablonec – Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Jablonec v minulém kole doma nečekaně jen remizoval 2:2 s Opavou a klesl na páté místo o bod za třetí Spartu a čtvrtou Ostravu. Nyní se představí v Mladé Boleslavi, kterou porazil v jediném z posledních osmi ligových duelů.

Středočeský celek nabudila minulá výhra 2:0 v Teplicích a rád by se opět přiblížil první šestce, na kterou ztrácí už jen čtyři body. Boleslav bude znovu spoléhat na ruského střelce Nikolaje Komličenka, jenž skóroval v posledních čtyřech kolech a s 20 góly vede střeleckou tabulku soutěže.

"Potřebujeme potvrdit body z Teplic, i když jde o těžkého soupeře z horních pater tabulky. Jen když podáme stejný výkon jako v předchozích dvou utkáních, můžeme uspět," řekl mladoboleslavský kouč Jozef Weber, který v Jablonci hrával a dělal asistenta.

Předposlední Karviná se pokusí nastartovat proti Teplicím, které oba jarní duely prohrály 0:2. "Bude to velmi důležitý zápas, to je bez debat. Důležité také bude, jak zareagujeme na nevydařený minulý zápas na Slovácku," řekl karvinský trenér Norbert Hrnčár.

Kouč Bohemians Praha 1905 Martin Hašek
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

V souboji trápících se týmů Zlín přivítá Bohemians 1905. Šestí "ševci" prohráli posledních pět kol a na jaře pod novým koučem Romanem Pivarníkem ještě nebodovali. "Klokani" nevyhráli dokonce deset ligových zápasů po sobě a před posledním místem mají jen tříbodový náskok.

"Zápas s Bohemians bude pro mě pikantní, protože jsem v Ďolíčku strávil krásné dva roky a umístil se s týmem uprostřed tabulky. Na to se ale nyní nemohu ohlížet. Čeká nás velmi důležitý duel, který by měl vrátit týmu sebedůvěru a přinést body," řekl Pivarník.

V posledním sobotním zápase dojde na souboj sousedů v tabulce mezi třináctou Olomoucí a dvanáctou Příbramí. Oba týmy se pokusí potvrdit předchozí výhru.

Utkání Baník Ostrava - Sparta Praha
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

V neděli se střetne Sparta s Baníkem

Sparta v úvodních dvou jarních kolech se štěstím porazila jiné pražské kluby. Nejprve doma udolala Bohemians 1905 1:0 a poté zvítězila na Dukle 3:2. V případě výhry nad Baníkem mohou Letenští na třetím místě získat tříbodový náskok.

"Herně to na jaře zatím nebylo ideální, ale udělali jsme šest bodů, to je pro nás nejdůležitější. Nadcházející tři zápasy můžou být klíčové pro naše jaro, ale my se teď musíme soustředit jen na nejbližší zápas. Budeme k bojovnosti muset přidat i fotbalovost a zvládnout to," řekl sparťanský záložník Martin Frýdek.

Sparta na podzim ve Vítkovicích zvítězila 1:0. "Víme, že má Baník výbornou defenzivu. Na druhou stranu mají i dobré protiútoky, to jim v první polovině podzimu dělalo hodně bodů. Určitě to zase bude utkání s velkým nasazením, ale očekávám, že tam bude víc fotbalovosti než v podzimním zápase," mínil kouč Zdeněk Ščasný.

Baník pět kol neprohrál a se 17 inkasovanými góly má druhou nejlepší obranu soutěže. Na Letné však podlehl v šesti z posledních sedmi ligových zápasů. "Síla Sparty se ukázala v obou jarních utkáních, kdy zvrátila stav. Víra ve vítězství neutuchá po celý zápas, bojuje do poslední minuty. Ale to má naše mužstvo taky," řekl ostravský kouč Bohumil Páník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články