Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Jablonci nepomohl ani Lafatův návrat, v Hradci uhrál remízu 0:0

Hradec Králové - Reprezentační útočník a král ligových střelců Lafata se vrátil po zranění do sestavy, přesto fotbalisté Jablonce uhráli v 13. kole v Hradci Králové pouze remízu 0:0. Domácí tak prodloužili sérii bez vstřelené branky, na gól čekají už 475 minut. Proti Jablonci jim k němu nepomohla ani výrazná převaha.

Hradec Králové - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Alexandra Mlejnková

Hradečtí v první půli duelu s favoritem jen potvrdili, že jejich střelecká bolest trvá. Severočeši se dostali pod tlak, lepší byli pouze v úvodních minutách. Hradec favorizovaného protivníka přehrával, jenže proměňování příležitostí bylo dál slabinou. Třeba v 30. minutě, kdy záložník Janoušek poslal kolmou přihrávku do středu jablonecké obrany a kapitán Fischer se zjevil sám před gólmanem Špitem, místo technického řešení však zvolil sílu. A míč napálil do hostujícího brankáře. Špit byl hrdinou také o sedm minut později. Hradec předvedl rychlou akci z pravé strany, střílenou přihrávku do malého vápna tečoval patičkou útočník Štěpán, jenže Špit ukázal skvělý reflex a pravou nohou vyrazil míč na roh.

I tato situace dokumentovala převahu domácích: v prvním poločase kopali osm rohů, zatímco hosté pouze jeden. Po rohu hlavičkoval bek Fukal těsně vedle a bezmocí rozhodil rukama; trefně tak vyjádřil frustraci domácích hráčů i fanoušků.

Pelta v kabině hráčům nepomohl

Jablonecký šéf Pelta vyrazil o přestávce do kabiny svého mužstva, aby hráčům vyčinil. Jeho kritika se všakminula účinkem. Také po změně stran byli domácí nebezpečnější. Hostům nepomohl ani návrat kanonýra Lafaty. Útočník, jenž v minulém kole chyběl kvůli zraněnému stehennímu svalu, se neprosadil. Přesto se Severočeši proti prvnímu poločasu zlepšili a mohli skórovat. Hradecký odchovanec Piták ve skluzu vystřelil těsně vedle, nebezpečný Loučkův pokus lapil brankář Lindr.

Prim hrál nadále Hradec, jenže Fischer střílel těsně nad a Dvořák kousek vedle. Největší šanci pak promarnil Černý, jenž postupoval sám na Špita, ale vystřelil do jeho nohou. Hradec se tak dostal do ještě větší křeče. Posledních patnáct minut tomu odpovídalo, ani jeden tým si nevytvořil výraznější příležitost, a proto duel skončil bez gólů.

Ohlasy po utkání

Václav Kotal, trenér Hradce Králové: "Dneska jsme si zasloužili vyhrát, ale na to se nehraje. Bojovali jsme maximálně, měli jsme stoprocentní šance, jenže naše bolest přetrvává. Jestliže nedáte gól, nemůžete uspět."

František Komňacký, trenér Jablonce: "Zápas se mi těžko hodnotí, takhle hanebných prvních pětačtyřicet minut nepamatuju. Nevzpomínám si, že by moje mužstvo takhle hrálo."

FC Hradec Králové - Baumit Jablonec 0:0

Rozhodčí: Královec - Zlámal, Lakomý. Bez ŽK. Diváci: 2 758.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články