Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Izraelec Grant má prý zájem vést český národní tým

Praha - Izraelský trenér Avram Grant by prý rád vedl reprezentační tým českých fotbalistů. Vyplývá to z telefonického rozhovoru, který s ním podle deníku Mf Dnes ve středu vedl místopředseda ČMFS Jaroslav Vacek. Jiní členové výkonného výboru však šanci na Grantovo angažování zpochybňují. Spekuluje se také o možnosti, že by tým vedli společně Chovanec s Jarolímem. Hledání nástupce Petra Rady, který před dvěma týdny skončil, by mohlo dostat konkrétnější podobu v květnu, kdy o něm bude jednat výkonný výbor. Výběrem kouče je pověřena expertní skupina, ale od ní zatím žádná konkrétní jména nezazněla.

Třiapadesátiletý Izraelec, který trénoval Chelsea, ale byl po necelém roce loni v květnu odvolán, je jedním ze zahraničních trenérů, jejichž jména se v tisku objevovala mezi kandidáty na uvolněné křeslo. Zatímco v případě Švéda Erikssona, Rumuna Bölöniho a Nizozemce Adriaanseho zůstalo zřejmě jen u spekulací, o Grantovi místopředseda Vacek říká, že mu ochotu převzít mužstvo potvrdil. "Pomyslný míč je teď na naší straně. Rozhodnutí by mělo padnout příští týden," řekl Mf Dnes Vacek, který navíc naznačil, že se jedná i o dalším trenérovi ze zahraničí, jeho jméno však neprozradil.

Další funkcionáři o jednání s Grantem nevědí

"O tom nic nevím. Mne nekontaktoval nikdo," uvedl šéf ČMFS Mokrý. "Opravdu, fotbalový svaz nikdo nekontaktoval. Natož Avram Grant," potvrdil předsedova slova generální sekretář Rudolf Řepka. Také další člen výkonného výboru Jaroslav Starka řekl, že o jednání s Grantem nic neví a že by kvalifikaci měl dokončit trenér, který zná české prostředí.

Také není jasné, zda by byl svaz vůbec schopen Granta zaplatit. Trenér Rada bral podle nepotvrzených informací 140 tisíc korun měsíčně. Vacek již dříve naznačil, že nový trenér může dostat mnohem víc, ale není jasné, zda by to Granta uspokojilo. Smlouva v Chelsea mu vynášela v přepočtu 3,75 milionu korun měsíčně.

Mezi českými kandidáty se nejvíc hovoří o trenérovi Slavie Karlu Jarolímovi, Ivanu Haškovi, který vede Al Ahlí, a momentálně volném Františku Strakovi. Podle informací serveru Sport.cz je ve hře i varianta, že by v závěru kvalifikace o postup na MS do Jihoafrické republiky vedli společně národní tým trenéři prvního a druhého mužstva ligové tabulky Karel Jarolím ze Slavie a Jozef Chovanec ze Sparty.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články