Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Izraelci mohou Skoty porazit, hlásí Šilhavý a čeká derby se Slováky se vším všudy

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý považoval za povinnost zdolat v předposledním z šesti duelů Ligy národů doma Izrael poté, co odpoledne udržela národní tým ve hře o prvenství ve skupině B2 výhra Slováků nad vedoucím Skotskem. Český celek zvítězil v Plzni 1:0 a na Ostrovany ztrácí z druhého místa tabulky už jen bod.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Petr David Josek

"S výsledkem jsme velice spokojeni, potřebovali jsme potvrdit vítězství Slovenska nad Skotskem. Když nám to zvýšilo naději na první místo, byla to naše povinnost doma vyhrát. I když jsme věděli, jak je soupeř silný," řekl Šilhavý.

Jeho tým potřebuje, aby Skotsko získalo v Izraeli maximálně bod. Při rovnosti by český celek vinou horší vzájemné bilance s ostrovním soupeřem skončil druhý. "Považuji Izraelce za velmi silný tým se skvělými individualitami jako Solomon, Zahavi. Jsou to skvělí hráči. Dokázali to tady u nás i u nich, kde jsme vyhráli 2:1, ale v závěru si tam vytvářeli šance. Samozřejmě to nemůžeme ovlivnit a je to spíš takové přání, ale jsem přesvědčen, že jsou schopni doma Skoty porazit a že je porazí," uvedl Šilhavý.

"Ale my musíme koukat hlavně sami na sebe a porazit tady Slováky. Není to o tom, že oni (Izraelci) to zvládnou a my ne. První jsme my a pak je ten jejich zápas," dodal devětapadesátiletý trenér.

Zatímco jeho celek bude hrát ve středu o postup do elitní ligy A a výhra ve skupině zároveň může znamenat místo v baráži o mistrovství světa 2022, Slovensku půjde o to, aby nesestoupilo.

"Čekám derby se vším všudy. Budou tady hrát o záchranu, to jejich motivaci proti nám znásobí. Myslím, že jim prospěla změna (trenéra), nakonec postoupili na Euro. Byť jsem to (odvolanému) Pavlu Hapalovi samozřejmě nepřál. Hned po postupu porazili doma Skotsko a teď jedou k nám. Hrají také o umístění," sdělil Šilhavý.

Byl rád, že reprezentace poprvé od loňského října udržela čisté konto. Přispěli k tomu dobrými výkony i stopeři Jakub Brabec a Tomáš Kalas. "Myslím, že hlavně v prvním poločase to bylo od nich velice dobré. Neměli to jednoduché, hráli proti nim skvělí hráči. Druhý poločas tam byla v začátku trochu taková nekoncentrovanost, nabídli jsme soupeři nějaké možnosti. Ale nepodali špatný výkon, i díky nim jsme udrželi čisté konto. Jsme rádi, že se nám to po dlouhé době povedlo," uvedl Šilhavý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články